Frankensteinova nevěsta s Christianem Balem nabrala posily a jde natáčet

Frankensteinova nevěsta s Christianem Balem nabrala posily a jde natáčet | Fandíme filmu
A24
Uměle oživený muž dostává uměle oživenou partnerku a situace rázně eskaluje. Dostali jsme novou zápletku.

Občas můžete mít pocit, že jsou všude superhrdinové. Žraloci. Apokalyptické pustiny. V posledních měsících jde tohle říct o Frankensteinovi. Jednoho chystá Guillermo del Toro, už za rohem je Lisa Frankenstein, v kinech řádí Chudáčci, Netflix nedávno nabídl Netvora a v přípravě je film režisérky Maggie Gyllenhaal, který vychází z Frankensteineovy nevěsty, dnes již také klasického příběhu o tom, jak monstrum doktora Frankensteinea dostane partnerku.

Oficiální název zatím chystaný snímek nemá (někdy se mu říká The Bride), nicméně po tom, co se loni začal pomalu rýsovat, teď už míří definitivně do výroby. Točit se začne už v prvním čtvrtletí letošního roku. Gyllenhaal si režii vyzkoušela se snímkem Temná dcera, ke svojí novince si i sama napsala scénář a je jednou z producentů.

Už dříve bylo odhaleno, že ve snímku vystoupí Christian Bale, jenž zřejmě bude hrát samotné monstrum. V roli nevěsty podle všeho uvidíme Jessie Buckley (Černobyl, Fargo, Wild Rose, Temn dcera). V dalších rolích vystupují Penélope Cruz a Peter Sarsgaard. Nejnověji obsazení doplnila zkušená Annette Bening, jež je divákům dobře známá z Americké krásy, Božské Julie či teď nejnověji z Nyad.

Děj bude zasazený do 30. let minulého století, kdy osamělé Frankensteineovo monstrum putuje do Chicaga, kde hledá doktora Euphronia. Che od něj, aby mu pomohl vytvořit družku. Společně oživí mladou ženu, která byla nedávno zavražděna, a Nevěsta je na světě. Ta však dalece přesahuje cokoliv, co si Monstrum a Euphronius dokázali představit. Začíná vznětlivá romance, pár k sobě poutá pozornost policie a divokého a radikálního společenského hnutí.

Titulní foto je ilustrační, Jessie Buckley ve snímku Men

Zdroj: Deadline

Frankensteinova nevěsta

22.04.1935 | USA
Sci-Fi, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu