Další režisér Star Wars chystá nový Star Trek

Další režisér Star Wars chystá nový Star Trek | Fandíme filmu
Paramount Pictures
V přípravě jsou rovnou dva různé Star Trek filmy.

Značka Star Trek v posledních letech kvete na televizních obrazovkách. Soudit tak určitě můžeme minimálně na základě množství seriálů, co vzniká, a které všechny dostávají další řady. Na plátně je to naopak podstatně slabší, když poslední celovečerní film, Star Trek: Do neznáma, byl uvedený v roce 2016 a od té doby jen přicházejí zprávy o tom, jak se ruší další a další rozpracované projekty.

Teď je tu další, jehož realizaci raději uvěříme teprve v momentě, až skutečně padne první klapka. O snímku není známo mnoho podrobností. Víme, že se děj má odehrávat „desítky let“ před filmem J.J. Abramse z roku 2009 a má jít o jakýsi „příběh zrodu“ Star Treku. Přiznám se, že osobně bohatou historii Star Treku dobře neznám, takže si moc nedovedu, co by tím „zrodem“ mohlo být myšleno. Snad založení Hvězdné flotily v roce 2130? Zhruba sto let před narozením kapitána Kirka? Jestli máte nějaký lepší návrh, dejte vědět v komentářích.

Chystaný film zrežíruje Toby Haynes, který tak zažije opačnou trajektorii než J.J. Abrams. Ten se od Star Treku přesunul ke Star Wars. Haynes natočil nadpoloviční část epizod první řady chváleného Andora a teď si kusí celovečerní Star Trek. Krom toho má na triku řadu epizod Černého zrcadla, Utopie či Pána času. Scénář píše Seth Grahame-Smith, který je podepsaný pod Abrahama Lincolna: Lovce upírů nebo pod Lego Batmana.

Souběžně s tímto „origin“ filmem se i nadále počítá s natáčením „Star Treku 4“, kde se znovu má vrátit posádka kolem kapitána Kirka ztvárněného Chrisem Pinem. V tuhle chvíli ale nemáme žádné podrobnosti o tom, v jakém stavu projekt je.

Titulní foto je ilustrační: Star Trek: Do neznáma

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu