Herec Lee Sun-kyun z oscarového Parazita spáchal sebevraždu

Herec Lee Sun-kyun z oscarového Parazita spáchal sebevraždu | Fandíme filmu
CJ Entertainment
Korejský herec oceněný za výkon v chváleném Parazitovi si vzal život po náročném drogovém vyšetřování.

Herec Lee Sun-kyun byl nalezen ve 48 letech mrtvý. Vše nasvědčuje tomu, že spáchal sebevraždu. Lee byl několik dní nezvěstný a rodina našla zprávu, která připomínala dopis na rozloučenou. Jeho mrtvé tělo bylo nalezeno 27. prosince v autě v parku. Vedle něj na sedadle byl nalezený jontan, což je typ uhelné brikety. Zplodiny oxidu uhelnatého, které při hoření brikety vznikají, jsou v Koreji jedním z častých prostředků při páchání sebevraždy.

Lee byl od října 2023 vyšetřovaný kvůli podezření z užívání drog. To je v Jižní Koreji extrémně tvrdě potíráno. Sun-kyun se kvůli prošetřování dobrovolně vzdal role v připravovaném seriálu No Way Out. Koncem října byl obviněn z podezření na užívání kanabinoidů a psychoaktivních látek a předvolán k výslechu. Těm čelil opakovaně, ačkoliv počáteční test na drogy byl negativní, krom podezření zřejmě neexistovaly žádné fyzické důkazy a nebyl mu dopřán test na detektoru lži, který si vyžádal jeho právník. Jeden výslech měl trvat dokonce 19 hodin a herec podléhal zákazu vycestování, aby mohl být kdykoliv předveden k dalšímu výslechu. Během jednoho měl herec uvést, že jej někdo obelhal, aby drogy vyzkoušel. Vše nakonec vyvrcholilo nešťastnou sebevraždou.

Narodil se roku 1975 v Soulu. Herectví se věnoval od roku 2000. Začínal v krátkém filmu Psycho Drama, následovaly celovečerní filmy Make It Big a Surprise Party. Mezinárodní publikum jej může znát z filmů Kávový princ, Sleep, Až na doraz, Bezmocný nebo ze seriálu Doktor Mozek. Největší věhlas mu nicméně přinesl Parazit z roku 2019, který si odnesl čtyři Oscary, včetně toho za nejlepší film. Sám Lee Sun-kyun byl spolu s kolegy oceněný prestižní cenou SAG Award pro nejlepší herecké obsazení filmu daného roku.

Čest Leeho památce a upřímnou soustrast pozůstalým.

Titulní foto je z filmu Parazit

Zdroje: AP News, Deadline, Wiki

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu