Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program

Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu
Česká televize
Zobrazit dalších 8 obrázků
Pelíšky a Tři oříšky pro Popelku nikoho nepřekvapí, ale na obrazovky míří třeba i nový Spielberg.

Je běžné, že Česká televize každoročně nabízí na Štědrý večer novou pohádku, natočenou povětšinou přímo pro tu příležitost. Letos tomu nebude jinak, když hlavní program veřejnoprávní televize nabídne Klíč svatého Petra. Od 19:00. V novince Karla Janáka hrají Filip Březina, Berenika Kohoutová, Mark Kristián Hochman, Sára Korbelová, Sabina Remundová, David Novotný, Lukáš Příkazký či Petr Nárožný. Anotace říká:

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích.

Letos ale novinku nabídne i Nova. Pohádka Zakletá jeskyně byla natočená pro uvedení v kinech, kde se film dočkal premiéry loni v létě. Kdybyste nechtěli vysedávat u televize přesně od 20:00, tak pohádku zároveň najdete také na Netflixu. Film neměl nejlepší ohlasy, ale obstojně vypadá a má celkem přehledné vyprávění, což u novodobých českých pohádek není vždy samozřejmostí (nezřídka bývají dost přeplácané). Zakletou jeskyni natočila Mariana Čengel Solčanská. V hlavních rolích vystupují Martina Zábranská, Petra Dubayová, Ondřej Kraus, Dominick Benedikt, Táňa Pauhofová, Marko Igonda a Karel Dobrý. Anotace:

Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní můžou vzít tolik soli, kolik potřebují, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí nic odnést. Toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu z hlubin jeskyně zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a postihnou i Lenu. Zakletou Lenu dokáže osvobodit pouze člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do srdce jeskyně. Ten nyní zdobí koruny zlé královny Berty. Podařilo by se to snad pouze jejím dvěma nevlastním synům, princům Zachovi a Cyrilovi. Ti jsou však plní pýchy a marnivosti a o neštěstí ostatních se nestarají. Když z vůle macechy Berty o všechno sami přijdou a stanou se závislými na pomoci ostatních, pak teprve pochopí, že je jejich povinností bojovat za spravedlnost pro všechny. Jejich odměnou je nejen to, že najdou vlastní odvahu, laskavost, schopnost obětovat se, ale i zjištění, že objeví pravou lásku.

Jestli máte v plánu strávit u televize během dne víc času, tak se připravte na mix tradiční vánoční nabídky s rodinnými komediemi. Od 8:15 Nova vysílá Chobotnice z II. patra. Od 9:30 ČT1 Nesmrtelnou tetu a ČT2 Prázdniny v Římě. Od 10:05 na Nově běží Čertova nevěsta, na Primě od 11:00 Santa Claus 2. Na Nově v 11:55 startuje Shrek, na ČT1 ve 12:45 Tajemství staré bambitky. Pak je tu od 13:35 na Nově Největší dar a od 14:20 na ČT1 Šíleně smutná princezna. Čas 15:25 znamená na Nově Nebojsu, na Primě Sedmero krkavců. Už v 15:45 začíná na ČT1 Byl jednou jeden král. V 17:25 na ČT1 startuje O vánoční hvězdě, v 17:55 na Primě Dařbuján a Pandrhola a v 18:25 na Nově Jak se budí princezny.

Večer je to klasika. Na Primě od 19:50 Sám doma, na ČT1 od 20:30 Tři oříšky pro Popelku, od 22:00 Pelíšky. Od 22:00 budou soupeřit o diváckou pozornost Láska nebeské na Nově a nová verze West Side Story na Primě.

Podklady a foto: ČT, Nova, Prima, Cinemart

Galerie: 9

Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu Klíč svatého Petra, Zakletá jeskyně a kompletní vánoční program | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu