Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku

Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu
Bleecker Street
Zobrazit dalších 5 obrázků
Pralidé při invazi na nové území narazí na něco temného, čemu nerozumí a co jim chce ublížit.

Chystaná novinka Out of Darkness dokázala vzbudit mezi filmovými nadšenci slušnou pozornost. A to především díky svému zasazení. Filmy z pravěku nedostáváme každý den. A už vůbec ne horory. Teď je tu konečně první trailer, kde si můžete prohlédnout, že film není žádný odpad určený výhradně pro fanoušky pokleslé kinematografie, ale řemeslně slušně odvedená podívaná, kde se podařilo tvůrcům vytvořit věrnou iluzi toho, že jsme se přesunuli v čase a prostoru.

Ostatně, právě audiovizuální zpracování je přesně to, co si nejvíc pochvalují také dosavadní recenze. Podle festivalových ohlasů snímek není úplně nejstrašidelnější nebo nejnapínavější, ale daří se mu krásně zpracovat pravěkou krajinu, případně jednotlivé násilné momenty. Atmosféře pomáhá i to, že jeskyní lidé hovoří smyšlenou řečí.

Děj se odehrává před 45 tisíci lety. Sledujeme šestičlennou skupinku pralidí, která se vydala přes moře najít nový domov. Hladoví a jsou zoufalí. Hledají přístřeší a míří ke vzdáleným horám, kde doufají, že naleznou dostatek jeskyní vhodných k úkrytu. Jakmile padne noc, začnou mít obavy. Uvědomí si totiž, že nejsou sami. Ze tmy je sleduje a posléze loví cosi zlého, potenciálně mystického. Klan čelí nebezpečí, jež se nedá porovnat s čímkoliv, co doposud poznal. Vztahy ve skupině se rozpadají a jedna mladá žena je odhodlaná přežít za jakoukoliv cenu.

Jako svou prvotinu snímek zrežíroval Andrew Cumming a napsal Ruth Greenberg. V hlavních rolích vystupují Safia Oakley-Green, Chuku Modu, Kit Young, Iola Evans, Luna Mwezi a Arno Luening. Název filmu se střídavě mění z Out of Darkness na The Origin a zase zpátky, tak na něj můžete narazit online v obou variantách. Americká premiéra v kinech je naplánována na 9. února 2024, tak buď se následně dočkáme i v kinech v Evropě, nebo přinejmenším snímek během následujících měsíců zamíří na VOD.

Podklady a foto: Bleecker Street

Galerie: 6

Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu Out of Darkness: Trailer představuje horor zasazený do pravěku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu