Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané

Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu
Uncork'd Entertainment
Zobrazit dalších 8 obrázků
Emile Hirsch vraždí zlosyny, kteří unikli spravedlnosti. Pusťte si trailer nového thrilleru.

Nový thriller Walden se měl původně jmenovat The Stenographer. Na plakátu se s vystrčenými prstíčky téměř vesele ksichtí Emile Hirsch, jako takový „Dexter z Wishe“. Doprovází jej slogan: „Není soudce. Není porota. Je kat.“ Recenzí mnoho nevyšlo, nicméně se v nich můžete dočíst, že snímek dost zvláštně přeskakuje mezi různými tóny vyprávění. Waldena tak nikdy nejde brát vážně jako thriller, ale zároveň je tak bizarní, že se vlastně nebudete nudit.

Takový popis přitom sedí už na zveřejněný trailer, který najdete níže. Ukázka se chvíli tváří jako mrazivé drama, pak zase jako zvrácený horor, jen aby přišla prakticky ke komediálnímu nádechu. Není zřejmé, zda je to celé tvůrčí záměr anebo naopak neumětelství autorů. Opravdu se má míchat utrpení mučených dětí s legračním „vražděním troubou“ nebo hláškováním s kladivem v ruce? Možná se filmaři snažili napodobit žánrový mix American Horror Story, možná něco úplně jiného nebo jen naprosto nezvládli cokoliv, o co se vlastně pokoušeli. Ale celé to působí tak divně, že si Walden nejspíš své diváky najde.

Protagonistou snímku je soudní stenograf Walden Dean. Ten celý svůj dospělý život jako duch mlčky poslouchá hrůzy, které se před ním odvíjejí v malé soudní síni. Nepotrestání jedné nespravedlnosti za druhou jej roky užíralo, ale tomu je konec. Když se dozví, že trpí nevyléčitelnou chorobou, vypluje všechen nahromaděný hněv konečně na povrch. Bere spravedlnost do vlastních rukou a všem nepotrestaným zločincům se pomstí tím nejdrsnějším možným způsobem. Hlavním terčem se stává pedofilní sériový vrah, který ve městečku řádí.

Hlavní roli ztvárnil Emile Hirsch (Útěk do divočiny, Speed Racer, Holka od vedle), dále ve snímku vystupují Shane West, Kelli Garner nebo Tania Raymonde. Film napsal a natočil Mick Davis (Fotr je zpátky, Modigliani). Ode dneška je snímek dostupný na VOD.

Podklady a foto: Uncork'd Entertainment

Galerie: 9

Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu Walden: Ujetý samozvaný mstitel potrestá všechny nepotrestané | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu