Den díkůvzdání: V českých kinech straší krvavý americký krocan

Den díkůvzdání: V českých kinech straší krvavý americký krocan | Fandíme filmu
Spyglass Media Group
Zobrazit další 3 obrázky
Sváteční vyvražďovačka z USA zkouší, zda Evropany zaujme alespoň pestrou škálou likvidací obětí.

Svátek díkůvzdání k nám prosakuje skrze zahraniční zpravodajství, sociální sítě a popkulturu. Ale že by byl pro nějaké nezanedbatelné množství Čechů jakkoliv podstatný, to je extrémně nepravděpodobné. Co by u nás zabodovat mohlo, je horor Den díkůvzdání (Thanksgiving). U toho je totiž naprosto jedno, co si myslíme o celém svátku. Aby hororové fandy získal na svou stranu, potřebuje film toliko sympatické postavy, napětí, zajímavého zabijáka a především nápadité vraždy.

Den díkůvzdání by minimálně ty vraždy mít mohl, jak těsně před českou premiérou naznačuje poslední porce upoutávek. Zkazky o tom, že by vrah mohl být posedlý duchem jednoho z otců poutníků, kteří založili první trvalou evropskou kolonii v Severní Americe, je znovu fakt, který vzbudí pozornost možná u někoho ze zámořských diváků. Pro nás ostatní je podstatnější, že si zabiják kreativně umí pohrát s troubou i mrazákem.

V upoutávkách jsou trochu otravné promluvy režiséra Eliho Rotha, který se konstantně holedbá tím, jak je snímek strašidelný. To jako vážně? Slashery (vyvražďovačky) dlouhodobě patří v hororové rodině k těm nejméně strašidelným podmnožinám. A Roth se také neustále tváří, jako by měl být film nějak speciální, i když jde na první pohled zcela zjevně o tu nejklasičtější vyvražďovačku, kde nás naprosto nic nepřekvapí.

To ale ještě nemusí znamenat, že to celé nebude zábavné! Dobře odvedené řemeslo je občas taky v kinech potřeba a recenze slibují, že se můžeme těšit na pořádnou porci černého humoru a patřičně vypečeného a krvavého vraždění. A to je to podstatné.

Děj je zasazený do městečka Plymouth ve státě Massachusetts, kde se zrodil svátek Díkůvzdání. Letošní nákupní šílenství Black Friday skončilo v Plymouthu tragédií, po kterém povstane maskovaný zabiják, inspirovaný Díkůvzdáním. Je známý jako John Carver (Jan Řezbář), který je odhodlaný tradiční porcování krocana natrénovat na místních obyvatelích.

Snímek původně vznikl jako falešný trailer pro projekt Grindhouse Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze. Režíruje Eli Roth, scénář s Rothem napsal Jeff Rendell. V hlavních rolích hrají Patrick Dempsey, Rick Hoffman, Addison Rae, Milo Manheim, Gina Gershon, Jalen Thomas Brooks a Tim Dillon.

Podklady a foto: Sony Pictures

Galerie: 4

Den díkůvzdání: V českých kinech straší krvavý americký krocan | Fandíme filmu Den díkůvzdání: V českých kinech straší krvavý americký krocan | Fandíme filmu Den díkůvzdání: V českých kinech straší krvavý americký krocan | Fandíme filmu Den díkůvzdání: V českých kinech straší krvavý americký krocan | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu