Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“

Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 6 obrázků
Rozervaný muž nachází útočiště v chlapáckém kultu, ale sám před sebou se v třaskavém thrilleru neschová.

Z Jesseho Eisenberga se během let stal specialista na role slabochů, kteří svůj pocit nedostatečnosti, ublíženosti či nedocenění začnou nějak nebezpečně přenášet na okolí. Mohli jsme ho vidět v Sociální síti, Umění sebeobrany nebo teď v novince Manodrome. Ta by na první pohled šla označit jako „Klub rváčů pro rok 2023“.

Eisenberg hraje Ralphieho, který je nespokojený sám se sebou a vlastním životem a naplnění nachází ve skupině podobně nastavených mužů kteří se vzájemně podporují v přesvědčení, že někam patří, že pořád mají místo ve světě, který pomalu opouští konzervativní pojetí mužské role ve společnosti.

Bohužel, zatímco z Klubu rváčů je nestárnoucí klasika, která reálně pomáhá pochopit konkrétní historické období euroamerické kultury, Manodrome moc dobré recenze nesklízí. Kritici vesměs píší, že je snímek zbytečně prvoplánový, nevnáší do debaty o toxické maskulinitě nic nového a většinou se jen snaží diváka šokovat. Pusťte si ale trailer a promyslete, zda to s filmem nezkusit, pokud vás téma zajímá. Eisenbergův výkon je chválený, stejně jako výkon Adriena Brodyho, jenž ztvárňuje vůdce chlapáckého kultu.

Podle oficiální anotace je Ralphie obyčejný chlap, který se potýká s vlastními démony i složitými vnějšími okolnostmi. Potkává tajuplnou čistě mužskou „rodinu“, která jej okamžitě přijme za svého. Ralphie jen složitě hledá sám sebe, tlak narůstá a nevyhnutelně se blíží exploze, která zasáhne všechny, kteří jsou součástí Ralphieho života.

Jako Ralphiho partnerka vystupuje Odessa Young. Film napsal a zrežíroval John Trengove, jenž je podepsaný pod šest let starým snímkem Rána, který byl nominován na velkou cenu poroty na festivalu v Sundance. Manodrome již vstoupil do digitální distribuce.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 7

Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu Manodrome: Jesse Eisenberg v „Klubu rváčů roku 2023“ | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu