Hannibal: Scenárista Gladiátora udělá z Denzela Washingtona velkého vojevůdce

Hannibal: Scenárista Gladiátora udělá z Denzela Washingtona velkého vojevůdce | Fandíme filmu
Apple TV+
Připravte si válečné slony, už brzy překročíme Alpy a vytáhneme na Řím.

Za chvíli dorazí do kin Napoleon. Staletí před ním byl neméně legendárním vojevůdcem Hannibal Barkas. Ten žil na přelomu třetího a druhého století před naším letopočtem a proslavil se během druhé punské války, kdy z Kartága na severu Afriky vytáhl s armádou do Evropy. Převedl vojska přes Pyreneje a Alpy až do dnešní Itálie, kde porazil Římany v několika klíčových bitvách a ovládal část Apeninského poloostrova, ačkoliv se mu nikdy nepodařilo zasadit rozhodující úder a zvítězit nad římskými legiemi zcela. Jakmile přijde řeč na Hannibala, málokdo opomene zmínit, že s sebou na tažení do Evropy přivedl bojové slony, kteří museli překročit hory.

Už to samo o sobě působí jako impresivní filmový výjev, takže není divu, že vojevůdcův příběh Hollywood dlouho přitahuje. Jako Hannibal si dlouho přál vystupovat Vin Diesel, jeho verze však dodnes nebyla realizována. Namísto toho jde do výroby konkurenční projekt s Denzelem Washingtonem. Ten chtěl vojevůdce ztvárnit už před dvaceti lety, tehdy však nebyl ochotný na dostatečně dlouhou dobu opustit své děti. Ty ale vyrostly a Washingtonovi už nic nebrání.

Projekt zatím nemá název. Víme, že má zachytit klíčové bitvy Hannibalových vojsk s Římskou republikou z let 218-201 př.n.l. Připravuje se velkolepý historický epos, který platí Netflix. Scénář píše John Logan, podepsaný pod Skyfall, Penny Dreadful, Letce, Huga nebo Posledního samuraje. Z období antického Říma už napsal snímky Coriolanus (2011) a Gladiátor. Denzel shodou okolností hraje v Gladiátorovi 2 a vystupoval také v Coriolanovi z roku 1979. Režíruje Antoine Fuqua, jehož už dnes můžeme označit za Denzelova dvorního režiséra. Jen doteď spolu natočili Training Day, Sedm statečných a tři díly Equalizera. S Římskou říší se Fuqua potkal ve svém zpracování Krále Artuše z roku 2004.

Zatím nevíme, kdy by snímek mohl být natáčený nebo uvedený, Washington ze všeho nejdřív bude dotáčet Gladiátora 2.

Titulní foto je ilustrační, Denzel Washington ve snímku The Tragedy of Macbeth

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu