Superman: Legacy – Datum premiéry potvrzeno, plus kdy se začne natáčet

Superman: Legacy – Datum premiéry potvrzeno, plus kdy se začne natáčet | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér James Gunn si pochvaluje výtvarnou podobu, která pro film vzniká.

Skončily hollywoodské stávky, zamrzlý americký filmový průmysl roztává a po období nejasnosti začíná být zřejmé, kdy konečně budou k vidění chystané velkofilmy. Několik marvelovek hned bylo odloženo, když vyšlo najevo, že jejich dosud předpokládanou premiéru nepůjde stihnout. Trochu jiná situace panuje u DC.

Jediný film nové éry, který zatím ohlásil datum premiéry, byl Superman: Legacy. Režisér snímku a šéf DC James Gunn teď potvrdil, že se na termínu vůbec nic nemění. Stále se počítá s tím, že novinka bude k vidění 11. června 2025. U nás ve střední Evropě tedy 10. června 2025.

Gunn k potvrzení termínu dodal, že děkuje svému tvůrčímu týmu, který během stávkového období dál pokračoval v přípravě snímku. Jmenovitě vznikala vizuální podoba filmu a jeho postav (stávkovali herci a scenáristé). Podle Gunna jde o jedny z nejlepších návrhů, které během své kariéry viděl. Nicméně je pravda, že podobné superlativy používají při přípravě filmů prakticky všichni tvůrci.

Magazín Deadline dále informuje, že natáčení Legacy má začít příští rok v březnu. Produkce tedy bude mít déle než rok na to, aby příštího Supermana dokončila. Při poctivé přípravě a bez potřeby dodatečných přetáček jde o více než dostatečnou porci času. Pokud jde o další nové DC filmy, ty jsou ještě daleko. Nejblíž je zřejmě batmanovský snímek The Brave and the Bold, avšak podle Deadline jsou přípravy v hodně rané fázi a režisér Andy Muschietti ještě ani nedokončil svůj současný projekt, seriál Welcome to Derry.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto je ilustrační, Superman v podání Henryho Cavilla

Zdroje: Deadline, James Gunn

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu