Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně

Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Plnohodnotný velkolepý trailer nás zavádí do fascinující budoucnosti, kde Zemi převzali opi.

Je to tady. Po včerejším mini-teaseru je tu regulérní trailer pro snímek Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes). Ukázka vypadá parádně. Sledujeme plně realizovaný futuristický svět, kde na troskách lidské společnosti vyrostla společnost opů. Ti se stali dominantním druhem, vybudovali si na kostech lidských sídlišť své vlastní domovy. Polorozpadlý, porostlý svět přitom v ukázkách vypadá parádně.

Zdá se, že výtvarníci dostali možnost se na návrzích vyřádit a ty pak byly v trikové postprodukci zrealizovány s patřičnou péčí: Většina předkládaných záběrů je zpracovaná na vysoké úrovni a rozhodně nesledujeme jen digitální patlaninu, jak se občas u podobných velkofilmů stává. Tady má zřejmě vliv to, že se s dokončením snímku nespěchalo. A snad se projevuje i pozitivní vliv režiséra Wese Balla, který má s využíváním počítačové animace dlouholeté zkušenosti.

Děj snímku se odehrává několik desítek let po událostech starší trilogie. Protagonistou je Cornelius (Owen Teague), dnes už dospělý Caesarův syn, jehož jsme potkali jen jako mládě. Lidoopi jsou dominantním druhem planety a dosud spolu žili harmonicky. Zbytky lidského druhu se ukrývá ve stínech. Cornelius však musí neustále usilovat o to, aby učení jeho otce nebylo překrucováno a zneužíváno, aby se opi mezi sebou navzájem nezotročovali. A přesně taková hrozba je na obzoru. Jeden opičí vůdce povstane, aby vedl své tyranské impérium. Cornelius se vydává na náročnou pouť, jež jej přinutí zpochybnit vše, co dosud věděl o minulosti. Na konci jej čeká volba, která předurčí budoucnost nejen opů, ale i lidí.

Kingdom of the Planet of the Apes je nová kapitola ságy opů, která se odehrává mnoho a mnoho let po událostech Války o Planetu opic. Poté, co Caesar dokázal dostat svoje soukmenovce do bezpečí, stali se z lidí postupně divoká stvoření, zatímco z Caesarova původního kmene vyklíčila řada opičích společností. Některé o Caesarovi nikdy neslyšely, jiné si jeho učení během let předávají ve stále pokřivenější podobě. Vznikla celá kvetoucí impéria. V jednom takovém začne místní vůdce zotročovat okolní společenstva a nutit je, aby pro něj hledaly dávné lidské technologie. Op, který pozoroval, jak mu unášejí celý jeho klan přímo před očima, se vydává na cestu ke svobodě. Přidává se k němu mladá lidská žena, ačkoliv ze svých vlastních důvodů.

Režíruje Wes Ball, scénář napsali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. V hlavních rolích hrají Owen Teague, Freya Allan, Peter Macon, Kevin Durand, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Lydia Peckham, Ras-Samuel Weld A'abzgi, William H. Macy, Dichen Lachman a Eka Darville. Film bude uvedený 23. května 2024.

Foto: 20th Century Studios

Galerie: 7

Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu Království Planeta opic: Opičí říše vypadá v novém traileru úchvatně | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu