Království Planeta opic: První teaser je tu

Království Planeta opic: První teaser je tu | Fandíme filmu
20th Century Studios
Pořádný trailer pro příští Planetu opic je za rohem, jsou tu vůbec první záběry.

Společnost 20th Century Studios odhalila, že už zítra představí divákům první regulérní trailer pro očekávanou sci-fi Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes). Film má volně navazovat na několik let starou trilogii Planety opic, ale skutečně jen volně, protože děj výrazně poskočí do budoucnosti.

Než se traileru dočkáme, je tu alespoň první kratičký teaser, tedy prvních pár sekund z filmu. Záběr nám ukazuje dystopickou krajinu, kde dávnou lidskou civilizaci pohltila příroda. A také jednu z opičích postav, která jezdí na koni a využívá cvičeného sokola. (Jestli to není sokol, tak poprosím ornitology mezi vámi, aby mne netloukli ;-) ). To může signalizovat hned několik různých věcí. Možná je postava jakýsi průzkumník, někdo kdo vyráží hlídkovat, lovit nebo dokonce objevovat. Také to můžeme chápat jako signál toho, jak se vyvíjí opičí civilizace: Využívá dovednosti spojené s lidmi, domestikuje další zvířata. Konkrétně sokolnictví si tradičně spojujeme především s feudálními společnostmi. Uvidíme tedy, že opi žijí právě v takovém uspořádání? A je op se sokolem hlavním hrdinou, když jej nevyobrazuje pouze první teaser, ale také první zveřejněný obrázek? Víc nám poodhalí snad už zítřejší trailer.

Kingdom of the Planet of the Apes je nová kapitola ságy opů, která se odehrává mnoho a mnoho let po událostech Války o Planetu opic. Poté, co Caesar dokázal dostat svoje soukmenovce do bezpečí, stali se z lidí postupně divoká stvoření, zatímco z Caesarova původního kmene vyklíčila řada opičích společností. Některé o Caesarovi nikdy neslyšely, jiné si jeho učení během let předávají ve stále pokřivenější podobě. Vznikla celá kvetoucí impéria. V jednom takovém začne místní vůdce zotročovat okolní společenstva a nutit je, aby pro něj hledaly dávné lidské technologie. Op, který pozoroval, jak mu unášejí celý jeho klan přímo před očima, se vydává na cestu ke svobodě. Přidává se k němu mladá lidská žena, ačkoliv ze svých vlastních důvodů.

Režíruje Wes Ball, scénář napsali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. V hlavních rolích hrají Owen Teague, Freya Allan, Peter Macon, Kevin Durand, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Lydia Peckham, Ras-Samuel Weld A'abzgi, William H. Macy, Dichen Lachman a Eka Darville. Film bude uvedený 23. května 2024.

Foto: 20th Century Studios

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu