Zemřel Matthew Perry, hvězda Přátel

Zemřel Matthew Perry, hvězda Přátel | Fandíme filmu
Warner Bros. Television
Zobrazit další 2 obrázky
Populární komik ze Studia 60 či Mého souseda zabijáka tragicky zahynul.

Ve věku 54 let zemřel herec Matthew Perry. Byl nalezen mrtvý, ve svém domě v Los Angeles, v sobotu odpoledne. Dle momentálně dostupných informací si byl Matthew v sobotu zasportovat, vrátil se společně s asistentem domů. Ten poté vyrazil na pochůzky. Když se asistent vrátil, nalezl Perryho mrtvého ve vířivce. Šetření úmrtí nadále probíhá, nicméně pro tuto chvíli se nepředpokládá cizí zavinění a na místě nebyly nalezeny žádné drogy.

Matthew se narodil v roce 1969 v americkém státě Massachusetts, nicméně značnou část vyrůstání strávil spolu s matkou v Kanadě. Už od dětství příležitostně vystupoval v televizi. V patnácti se přestěhoval za otcem do Los Angeles, kde začal uvažovat o herecké kariéře. Během střední školy začal také vystupovat jako stand-up komik.

Koncem 80. let vystupoval pravidelně v komediálním seriálu Second Chance a navazujícím Boys Will Be Boys. První filmovou roli měl roku 1988 ve snímku Jimmy Reardon. Roku 1990 vystupoval ve větším počtu epizod sitcomu Sydney a rok na to hostoval v tehdy začínajícím Beverly Hills 90210. A v roce 1993 tu byl ještě větší počet dílů v seriálu Home Free.

Nesmrtelnost nicméně Perrymu vynesl seriál Přátele. Ztvárnil v něm Chandlera Binga, vtipného mladého muže z Manhattanu, jenž se tak trochu schovává za zdí sarkastických poznámek. Je profesně zajištěný, společensky však trochu nesvůj. Po letech neúspěchů u žen se dá dohromady se svojí dobrou kamarádkou Monicou, s níž tvoří nejstabilnější pár celého seriálu.

Seriál Perrymu přinesl velké peníze a velkou slávu. S raketovým úspěchem se bohužel nedokázal srovnat. Potýkal se s úzkostí, později se přidaly problémy s alkoholem, léky a dalšími návykovými látkami. Matthew tvrdí, že při natáčení třetí až šesté řady Přátel byl tak často pod vlivem omamných látek, že si období vůbec nepamatuje. Podle vlastního odhadu za celý svůj život utratil za léčbu asi 9 milionů dolarů. V posledních letech se pokoušel s léčbou závislosti pomáhat druhým.

Monumentální úspěch Přátel už nemohlo nic překonat, nicméně v Perryho filmografii najdeme celou řadu dalších zajímavých rolí. V roce 1997 přišla romantická komedie Jen blázni spěchají. Dva roky poté následovali Tři do tanga a Můj soused zabiják. Pak tu byla v roce 2002 komedie Sloužit Sáře, pak Můj soused zabiják 2 (2004). Poslední filmovou roli měl Matthew v roce 2009 ve snímku Znovu 17, kde ztvárnil starší verzi Zaca Efrona.

Na seriálovém poli byla Perryho kariéra zajímavější. Po skončení Přátel přišlo v letech 2006-7 Studio 60. V roce 2011 jsme jej mohli vidět v Mr. Sunshine, od roku 2012 v Go On a Dobré manželce. A v letech 2015-17 tu byla ještě Správná dvojka. Svou vůbec poslední roli měl roku 2017 v minisérii Kennedyové po Camelotu. Docela symbolické je, že úplně poslední pracovní příležitostí Matthewovy kariéry byl televizní speciál Přátelé: Zase spolu, kde se představitelé komediální partičky po letech znovu sešli, aby společně zavzpomínali na bohatá léta, která spolu se seriálem prožili.

Čest Perryho památce a upřímnou soustrast pozůstalým

Titulní foto: Matthew Perry v Přátelích

Zdroje: LA Times, Deadline, TMZ

Galerie: 3

Zemřel Matthew Perry, hvězda Přátel | Fandíme filmu Zemřel Matthew Perry, hvězda Přátel | Fandíme filmu Zemřel Matthew Perry, hvězda Přátel | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu