Sněhurka a sedm trpaslíků: Hraná verze vypadá hrozně, film se o rok odkládá

Sněhurka a sedm trpaslíků: Hraná verze vypadá hrozně, film se o rok odkládá | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
V kinech se opakuje covidová krize. Také Disney odkládá kvůli stávkám řádku svých premiér.

Kvůli pandemii COVIDU-19 zela před časem kina prázdnotou. Nejprve byla úplně zavřená, pak v nich nebylo co promítat. Teď se vše začíná opakovat. Jasně, situace není ani zdaleka tak vážná, především je pozitivní, že potíže jsou jen v kinech a vedle toho nikdo neumírá. Nicméně filmový průmysl dostává v krátkém sledu druhou velkou ránu. Během letošního roku postupně začaly v Hollywoodu stávka scenáristů a herců. Scenáristickou stávku se podařilo vyřešit, ta herecká nadále trvá.

K dnešnímu dni už stávka stačila ovlivnit premiéru asi u šedesátky filmů. Některé se nestihly před zahájením stávky dotočit, u jiných se studio nechce pouštět do propagace bez účasti svých zářivých hvězd a odkládá uvedení. Zatímco se scenáristy se konečně nedávno podařilo domluvit poměrně důstojnou kolektivní smlouvu na další roky, hercům vyjednávači hollywoodských studií a platforem vyhovět nechtějí. V posledních týdnech se začalo šuškat o tom, že pokud se nepodaří dohodnout v horizontu týdnů, začnou velká studia ohlašovat odklady premiér. A už je to tady. Před pár dny posunulo pár očekávaných velkofilmů studio Paramount, teď se přidal Disney.

Ten odložil animák Elio z března 2024 na 13. června 2025. A hranou verzi Sněhurky a sedmi trpaslíků z března 2024 na 21. března 2025. Odložený byl také snímek Magazine Dreams, tam je však důvod jiný. Hlavní roli hraje Jonathan Majors, jehož v brzké době čeká soud kvůli podezření z napadení partnerky. Disney se v tuto chvíli rozhodl odsunout film na neurčito. Pokud se nejpozději do konce prvního listopadového týdne nepodaří hereckou stávku vyřešit, máme očekávat, že se začnou na pozdější termín odsouvat i letní premiéry příštího roku.

Nicméně pozor, někteří komentátoři už spekulují o tom, že za odsunem Sněhurky stojí ještě něco jiného, než jen hollywoodské stávky. Snímek by přeci měl být dávno dokončený a to včetně přetáček. Studiu by tak bohatě mělo stačit, pokud by se stávku podařilo ukončit někdy do ledna, aby následně herci měli měsíc, dva na propagaci. Takže důvod k přesunutí termínu uvedení hledají komentátoři jinde. Konkrétně by za odkladem mohly stát zásadní digitální úpravy trpaslíků.

Čerstvě byla zveřejněna první oficiální fotografie Sněhurky a trpaslíků, kterou najdete dole v galerii. Na můj vkus slabota. Volbou tmavé palety s převažujícími hnědými tóny film připomíná hranou Malou mořskou vílu, která podivně nepohádkovým vizuálem hrozně trpěla. Zároveň všechno krom samotné Sněhurky vypadá v záběru jako animace. Je tedy vážně třeba točit „hraný film“? A osobně se mi nelíbí ani výtvarné pojednání trpaslíků.

A právě kolem nich je už delší dobu živo. Kdysi se objevovaly zprávy o tom, že trpaslíci ve filmu budou zpracovaní „jinak“. Následně zákulisní klepy tvrdily, že ve snímku vystupují namísto trpaslíků „banditi“, které měla Sněhurka vést v povstání proti zlé královně. V létě se dokonce objevily fotky z natáčení, kde vedle Sněhurky vystupovali na place vzrostlí lidé v pestrobarevných kostýmech. Pouze jeden z nich byl dospělý muž s nanismem (porucha růstu). Mezi vzrostlými lidmi byla jedna žena a skupina byla složená z bělochů a černochů.

Disney posléze tvrdil, že šlo zkrátka a dobře „dubléry“, kteří při dané části natáčení pro potřeby filmařů vystupovali před kamerou. Teď na oficiálně zveřejněné fotografii vidíme sedm digitálně vytvořených bytostí, které mají daleko klasičtější pohádkové vzezření. Po stránce morfologie, obličeje i kostýmu. Všichni jsou nevelkého vzrůstu, jsou to muži a běloši. Nemusí to vůbec nic znamenat. Teoreticky asi nejde tak docela vyloučit, že skutečně bylo celou dobu v plánu trpaslíky vytvořit právě takhle. Že se během produkce dostaly na veřejnost nepřesné informace a na place fotografové zachytili opravdu pouze „dubléry“. Ale zároveň víme, že velká hollywoodská studia se zásadnímu překopávání filmů v průběhu natáčení vůbec nebrání. A proto teď cyničtí komentátoři začali spekulovat o tom, že se Sněhurka a sedm trpaslíků odkládá proto, aby bylo dost času v postprodukci kompletně předělat digitální podobu všech sedmi Sněhurčiných parťáků…

Uvidíme, zda se někdy dozvíme, jak to bylo doopravdy. Zatím se koukněte na přiložené obrázky a počkejte si na další zprávy.

Foto: Disney

Zdroje: The Hollywood Reporter, MTTSH, Daily Mail, AV Club

Galerie: 2

Sněhurka a sedm trpaslíků: Hraná verze vypadá hrozně, film se o rok odkládá | Fandíme filmu Sněhurka a sedm trpaslíků: Hraná verze vypadá hrozně, film se o rok odkládá | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu