Twilight of the Dead: Zombie série George A. Romera se dočká uzavření

Twilight of the Dead: Zombie série George A. Romera se dočká uzavření | Fandíme filmu
Universal Studios
Legendární otec moderních zombies se příznačně dokončení svého příběhu dočká až po svojí smrti.

George A. Romero je považován za jednoho z otců zombie žánru. Jeho film Noc oživlých mrtvol z roku 1968 pomohl definovat to, co si v dnešní době většina z nás pod pojmem zombie představí. Romero hororový subžánr ještě hlouběji utvrdil spolu se snímky Úsvit mrtvých (1978) a Den mrtvých (1985). Po letech se Romero k zombie sérii vrátil a za svého života stihl natočil celkem šest více či méně navazujících snímků.

Před svou smrtí v roce 2017 začal pracovat na filmu Twilight of the Dead (Soumrak mrtvých). Nikdy jej nedokončil, před dvěma lety však bylo oznámeno, že film bude zrealizovaný. Nedávno jsme se dozvěděli, že jako režisér snímek natočí Brad Anderson (Mechanik, Tísňová linka). Anderson ve vyjádření dodal, že je mu velkou ctí Romerův příběh dokončit. Jeho filmy má rád a své první snímky připravoval na koleni, podobně jako právě George, takže s ním cítí autorskou spřízněnost.

Twilight of the Dead produkuje Suzanne Romero, Georgeova poslední manželka. Scénář napsali Joe Knetter, Robert Lucas a Paolo Zelati. Zelati také spolu s Romerem napsal námět filmu, když byl George ještě naživu. Produkční tým tvrdí, že film bude zpracovaný tak, jak si jej Romero představoval. Natáčení snímku by mělo začít ještě v letošním roce, ačkoliv kvůli probíhající stávce herců není zřejmé, jestli se to nakonec povede.

Oficiálně nebylo oznámeno, o čem film bude pojednávat. Má to být závěrečná kapitola Romerovy zombie série. Dříve se proslýchalo, že film naváže na Zem mrtvých z roku 2005 a zaměří se na zombie postavy, které v Zemi mrtvých vystupovaly. Děj se má odehrávat ve světě, kde už lidstvo prakticky vyhynulo. Ale uvidíme, jestli se scénář od Georgeovy smrti nějak zásadně neproměnil.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Země mrtvých

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu