Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne

Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 12 obrázků
Z Barbie je oficiálně komerčně nejúspěšnější film roku. Oppenheimer bojuje o miliardu. Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se dál propadá.

Největší novinkou filmového víkendu je Equalizer 3: Poslední kapitola, závěr akční trilogie s Denzelem Washingtonem. Za víkend film utržil 34,5 milionu amerických dolarů, což je víc, než utržila při premiéře jednička a skoro tolik, co utržila dvojka. Trojka se nicméně promítá během svátku práce, kdy mají Američané prodloužený víkend. Včetně volného pondělí tržba v zámořských kinech činí dohromady rovnou 42 milionů. Mezinárodně bylo utrženo dalších 26 mega, takže dohromady to dělá už 68 milionů. To je pro sérii rekordní start.

Když je řeč o rekordech, Barbie jeden pokořila. Čerstvě sesadila z trůnu Super Maria a stala se komerčně nejúspěšnějším filmem roku. Za prodloužený víkend si stihla na účet připsat dalších 13 milionů dolarů v USA a s úhrnnou částkou 609 milionů sesadila Úžasňákovi 2 z pozice 13. nejúspěšnějšího filmu historie amerických kin. Počítá se s tím, že Margot Robbie zastaví až Taylor Swift, která v říjnu vtrhne do amerických kin s projekcí svého velkého koncertního turné. Lístky v předprodeji jdou na dračku. Celosvětově má Barbie na triku 1,381 miliardy a míří někam k částce 1,45 miliardy.

Třetí příčka patří tenhle víkend Blue Beetlovi, který za prodloužený víkend prodal vstupenky za 9 milionů. Celkem už jich má v Severní Americe 58. Mezinárodně utržil za víkend jen 5 milionů, což se nasčítá do úhrnu 45 milionů. Celosvětově tedy má Blue Beetle zatím nasysleno necelých 102 milionů a rozhodně to do konce nasazení v kinech nedá na víc jak 150 milionů celkem. Pro DC Films zkrátka další z řady velkých propadáků.

Na čtvrtou příčku dojelo Gran Turismo. Za prodloužený víkend diváci v amerických pokladnách utratili přes 8 milionů, mezinárodně to dělá skoro 9. Dohromady to máme prozatím 30 milionů z USA a skoro 81 z celého světa. Na některé trhy se snímek teprve chystá, ale velkou díru do světa neudělal a zjevně už ani neudělá.

Úplně jiná situace platí pro Oppenheimera. Ten dál sveřepě míří k výšinám. Za prodloužený víkend za mořem film připsal na svůj účet dalších 7 milionů. Zájem publika přitom dál trvá. Mezinárodně je to ještě lepší. Film si čerstvě odbyl čínskou premiéru a mezinárodní víkendová tržba tak činí fantastických 50 milionů. Globální úhrn dělá 853 milionů. Už teď jde o nejúspěšnější film Christophera Nolana, kromě Batmanů. Počátek byl konečně překonán. A stejně tak Strážci Galaxie 3, takže je z Oppenheimera definitivně třetí nejúspěšnější film letošního roku. Prakticky určitě snímek překoná před odchodem z kin hranici 950 milionů, a pokud by se mu dařilo v Číně opravdu znamenitě, není nereálné ani pokoření miliardové hranice. Což by byl pro relativně „levné“ osobnostní drama bez velkých akčních scén a mimo zajeté značky (komiksy, Star Wars, Avatar, hitové knižní předlohy…) naprosto fenomenální výsledek.

Želvy Ninja: Mutantní chaos končí tento víkend na šesté pozici. Za celé sváteční období si odnášejí v krunýřích dalších 6 milionů. Mezinárodně přidaly dalších 5 milionů. Celkem zatím utržily skoro 153 milionů. Nakonec by to mohli zelení bojovníci dotáhnout až na 200 milionů, takže se vzhledem k rozumným nákladům zřejmě po uvedení na domácím videu snímek zaplatí. Po skvělých recenzích je nicméně škoda, že výsledek nebyl lepší. Byl by to další důležitý signál toho, že na kvalitě záleží.

Na sedmém místě víkendového žebříčku končí Meg 2. Za čtyřdenní sváteční období žraločí biják požral v USA další 4 miliony a celkem už tam nastřádal 78 mega. To není moc, ale monster film zachraňuje zájem ve zbytku světa. Ostatní trhy přidaly přes 8 milionů. Celosvětově už je utrženo 375 milionů a film bude před ukončením promítání v kinech atakovat čtyřsetmilionovou hranici.

Osmé místo patří se započtením celého prodlouženého víkendu komedii Bottoms. Diváci za ni nechali v pokladnách přes 3 miliony. Celkově už je na účtu něco málo přes 4. Vocasy na tripu zvládli prodat lístky za další 3 miliony a jejich dosavadní úhrn činí 27 milionů. Žádná sláva a zachránit už se to nepodaří. Naopak velmi dobře si stále vede horor Mluv se mnou. Tento víkend uzavírá top desítku, utržil další 2 miliony. Levný nezávislák tak dohromady utržil už krásných 63 milionů.

Na závěr v rychlosti perličky mimo TOP 10: Mezinárodně stále boduje animák Mezi živly. Utržil další 4 miliony a celosvětově už utržil 478 mega. Stále platí, že to může dotáhnout až k půlmiliardě. Mission: Impossible Odplata – První část už bohužel svůj statečný boj o diváky vzdává. Náporu Barbie, Oppenheimera a dalších přibývajících premiér zkrátka nešlo vzdorovat. Za víkend už snímek utržil jen něco přes 1 milion, v celosvětovém úhrnu má 560 a o moc víc už nepřidá.

Fenomén Kazmovy ONEMANSHOW: The Movie byl definitivně záležitostí prvního víkendu. Snímek ještě jednou udržel prvenství, ale jeho brutální odskočení je nenávratně pryč. Tento víkend na film vyrazilo 30 720 Čechů, na druhou Barbie něco přes 20 tisíc. Kazma oproti minulému víkendu ztratil polovinu diváků, takže pokud bude propad pokračovat, příští víkend už by film ani nemusel udržet prvenství. Pořád jde ale o značný hit, jakkoliv nejde o trvalku, ale o jednorázovou záležitost. Celkem už snímek vidělo 491 tisíc diváků, což ONEMANSHOW zajišťuje pozici v historické české TOP 50. A kolik dalších celovečerních debutů se může něčím takovým pochlubit… Dosavadní tržba činí přes 90 milionů Kč.

Velkými premiérami příštího víkendu jsou hororová Sestra II a komediální Moje tlustá řecká svatba 3.

Titulní foto: Equalizer 3

Zdroje: UFD, Deadline, Luiz Fernandez, Box Office Mojo

Galerie: 13

Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu Box Office: Víkend v pokladnách vyhrál Equalizer 3, Denzel pořád táhne | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu