Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti

Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit dalších 6 obrázků
Adam Driver stárne před očima v příběhu muže, který je lásce ke svým ikonickým automobilům ochotný obětovat vše.

Tento týden se daří. Trailer představil Zabiják Davida Finchera a záhy se pochlubil také Ferrari od Michaela Manna. Jde o první teaser, silně zaměřený na pocity, jaké by rád film evokoval. Vzrušení z ostré jízdy a života naplno je patrné. Stejně tak silné osobní emoce. Na jedné straně radost, na té druhé zničené lidské osudy, které posedlost slavného automobilového konstruktéra Enza Ferrariho přinesla. Dostaneme zjevně problematického protagonistu, který v touze po splnění vlastních snů (touha pozvednout automobilku za jakoukoliv cenu, nová žena…) neváhá nerespektovat životy druhých. Celá upoutávka je malým uměleckým dílem, jen sledem sugestivních obrazů beze slov, která zazní až v samotném závěru, aby o to víc podtrhla, co je pro Enza (Adam Driver) skutečně důležité.

Děj se odehrává v létě 1957, kdy je bývalý závodník Enzo Ferrari v hluboké krizi. Firma, kterou společně s manželkou Laurou před deseti lety vybudovali je v úpadku. Bouřlivé manželství se potýká se smrtí dítěte, zatímco to druhé, nemanželské, Enzo přehlížel. Ferrari se rozhodne vzepřít proti nepřízni osudu siláckým gestem: Vsadí vše na jednu kartu a přihlásí se do tisíc mil dlouhého závodu napříč Itálií. Do ikonického Mille Miglia.

V hlavních rolích vystupují Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Gabriel Leone, Patrick Dempsey a Jack O’Connell. Režíruje Michael Mann, scénář společně s ním napsal Troy Kennedy Martin na základě knihy Brocka Yatese Enzo Ferrari – The Man and the Machine. Datum premiéry je stanoveno v zámoří na 25. prosince, u nás jsme zatím termín nedostali.

Podklady a foto: Neon

Galerie: 7

Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu Ferrari: Trailer představuje ničivé vzrušení z rychlosti | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu