Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých

Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých | Fandíme filmu
Kino Lorber
Zobrazit další 4 obrázky
Po smrti mámy se o sebe Georgie mazanými fígly dokáže postarat. Pusťte si trailer.

Příběhy o mazaných dětech, které si poradí i bez dospělých, jsou fajn. Jen vzpomeňte na Matyldu, Wedndnesday nebo Až vyjde měsíc. Sama je na to i hrdinka v dramedii Svět podle Georgie (Scraper). Dvanáctileté holce umřela máma a než aby šla někam do ústavu, mazaně předstírá, že s ní žije strýc.

Trailer snímek prezentuje jako hodně zábavnou věc, kdy nebude těžké vynalézavé holce fandit, i když občas ve svojí situaci sklouzává k drobné kriminalitě. Situaci pak výrazně rozvíří, když do ní vstoupí Georgin nanicovaný otec. Recenzenti na festivalech dávají filmu vysoké známky, chválí hřejivou hravost a herecké výkony, především pak skvělou chemii mezi Georgií a jejím otcem.

Film jako svůj debut natočila Charlotte Regan. V hlavních rolích vystupují Harris Dickinson, Lola Campbell, Alin Uzun, Laura Aikman, Aylin Tezel nebo Ambreen Razia. U nás byl snímek uvedený na filmovém festivalu Zlín a o další distribuci nemáme zprávy. Nicméně 10. října jde snímek na VOD.

Filmový festival Zlín píše: Po smrti matky dělá dvanáctiletá Georgie vše proto, aby nemusela do dětského domova. Na svůj věk toho má naloženo opravdu hodně. Na jednu stranu musí rychle dospět, aby se o sebe dokázala postarat sama. Na druhou stranu dokáže využít dětskou vynalézavost a nevinnost, aby klamala místní úřady i okolí. Se svým nejlepším kamarádem Alim si vydělává krádežemi kol a předstírá, že žije se strýcem. Imaginárního člena rodiny však brzy nahradí skutečný otec, kterého neviděla tak dlouho, že jej nepoznává. Náhlý vpád cizího člověka Georgii nevyhovuje a snaží se zjistit, proč její otec budižkničemu narušil stav věcí probíhajících dosud k její spokojenosti. Skvělé britské dramedy v sobě snoubí prvky žánru sociálního filmu, svěžích formálních chuťovek, nezapomenutelných scén (zejména interakce Georgie a jejího otce), vtipných hlášek a mluvících pavouků.

Podklady a foto: Filmový festival Zlín, Kino Lorber

Galerie: 5

Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých | Fandíme filmu Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých | Fandíme filmu Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých | Fandíme filmu Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých | Fandíme filmu Svět podle Georgie: Ve svěží komedii malá holka žije bez dospělých | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu