Návrat oživlých mrtvol: Populární zombie komedie dostane pokračování

Návrat oživlých mrtvol: Populární zombie komedie dostane pokračování | Fandíme filmu
Orion Pictures
Doneste tatarku, mozky se opět budou pojídat ve velkém.

Série Návrat oživlých mrtvol (někdy také Návrat živé smrti, v originále The Return of the Living Dead). Se vrací. Oznámila to společnost Living Dead Media. Nepůjde o remake, ale o navázání na dosavadní sérii po letech. Novinka má „rozšířit svět původních pěti filmů“. To znamená, že se máme dočkat mládeži nepřístupného komediálního hororu se zombíky, který nabídne přinejmenším klasické motivy starších snímků. Novinku bohužel zrežíruje Steve Wolsh, který má ve filmografii samé mizerné kusy, takže asi ani od „Návratu-Návratu“ oživlých mrtvol by fanoušci neměli čekat žádné zázraky.

Prapůvodní Návrat oživlých mrtvol vyšel v roce 1985 a pro svůj mix komedie a hororu si získal kultovní status. Snímek připravili Dan O'Bannon a John A. Russo. John je spoluautorem Noci oživlých mrtvol, seminálního díla zombie subžánru z roku 1968. Po úspěchu filmu se tehdy Russo a George A. Romero neshodli v tom, jak na snímek navázat, a tak se domluvili, že se vydají každý vlastní cestou. Romero natočil vlastní zombie sérii a Russo skrz nejrůznější zákruty a odbočky nakonec připravil jako jeden ze scenáristů Návrat oživlých mrtvol. Ve snímku je vysvětleno, že Noc oživlých mrtvol je ve skutečnosti natočená volně na motivy skutečných událostí. Návrat oživlých mrtvol má navazovat právě na tyto „skutečné události“.

Na žádném z dalších pokračování už se Russo nepodílel. Ve dvojce se alespoň vrátily některé postavy z jedničky, trojka už byla prakticky samostatná. Čtyřka a pětka pak byly natočeny s více než desetiletým odstupem, s minimálním rozpočtem a byly určeny pouze pro televizní uvedení. Kdy se dočkáme oznámené „šestky“, zatím není zřejmé.

Trailer původního snímku:

Titulní foto: Původní Návrat oživlých mrtvol z roku 1985

Zdroj: Living Dead Media

Návrat oživlých mrtvol

16.08.1985 | USA
Komedie, Horor
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu