Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce

Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit další 4 obrázky
Podívejte se na první sadu fotek z historického dramatu, kde Adam Driver ochutná rychlost.

Za rohem je Gran Turismo, Brad Pitt těsně před začátkem herecké stávky začal točil svůj formulový film a ještě letos dorazí Ferrari, životopisný snímek o světoznámé ikoně automobilismu. Slavnostní premiéra proběhne na přelomu srpna a září na festivalu v Benátkách. Do distribuce doma ve Spojených státech bude film uveden na boží hod vánoční, 25. prosince. To znamená, že studio Neon se snímkem zkusí zaútočit na Oscary. Premiéra v českých kinech je s přihlédnutím k podobným filmům z minulosti nejpravděpodobnější v prvním čtvrtletí příštího roku.

S tím, jak Ferrari míří na festivaly, byly zveřejněny první fotografie. Na všech si můžeme prohlédnout Adama Drivera, který se proměnil ve stárnoucího uhlazeného Itala. Daniel Pemberton, který pro film složil hudbu, v nedávném rozhovoru přiblížil, že se snímek snaží vystihnout to, jak byly automobilové závody nebezpečné a jak šílení byli muži, kteří se jich účastnili, i když viděli, že jejich přátelé za volantem často umírají.

Děj se odehrává v létě 1957, kdy je bývalý závodník Enzo Ferrari v hluboké krizi. Firma, kterou společně s manželkou Laurou před deseti lety vybudovali je v úpadku. Bouřlivé manželství se potýká se smrtí dítěte, zatímco to druhé, nemanželské, Enzo přehlížel. Ferrari se rozhodne vzepřít proti nepřízni osudu siláckým gestem: Vsadí vše na jednu kartu a přihlásí se do tisíc mil dlouhého závodu napříč Itálií. Do ikonického Mille Miglia.

Samotného Ferrariho hraje již zmiňovaný Adam Driver, Enzovu manželku Lauru Penélope Cruz. Ústřední trojici uzavírá Shailene Woodley v roli Ferrariho milenky, Liny Lardi. Dále hrají Gabriel Leone, Patrick Dempsey a Jack O’Connell. Režíruje Michael Mann, scénář společně s ním napsal Troy Kennedy Martin na základě knihy Brocka Yatese Enzo Ferrari – The Man and the Machine.

Foto: Neon

Zdroje: Neon, Collider

Galerie: 5

Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce | Fandíme filmu Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce | Fandíme filmu Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce | Fandíme filmu Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce | Fandíme filmu Ferrari: Životopis automobilové legendy dorazí na Vánoce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu