Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní

Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 9 obrázků
Časy vyměklé trojky jsou pryč, série se vrací k drsným kořenům.

Série Expendables staví na tom, že se v ní vracejí před kameru hvězdy akčních filmů let minulých, aby ještě jednou ukázaly, že pořád ještě nejsou postradatelné a v boji se uplatní. Většina borců jako Sylvester Stallone nebo Jason Statham se proslavila v nekompromisních řežbách, kde o násilí nebyla nouze. Bylo tedy jedině logické, že první a druzí Expendables byli pojatí stejně.

Trojka udělala zásadní zvrat. Do snímku byli najatí mladší herci, snad s naivní představou, že se podaří nalákat mladší publikum, nebo že se alespoň podaří starší borce nechat v kontrastu vyniknout. Úvaha to byla mylná. Mladší borci nikoho nezajímali, původní publikum odrazovali a starším hvězdám kradli cenný čas na plátně. Druhým podivným pokusem o přiživení na mladších divácích bylo snížení přístupnosti. Z akčních scén zmizela krev a násilí se okleštilo a to vše jen kvůli zvláštní představě, že na sedmdesátníky s chutí vyrazí dvanáctiletí. To se také nepotvrdilo a „trojka“ jen slízla kritiku za to, že se snaží zavděčit jakési iluzi vyššího zisku a na své skutečné publikum kašle.

Před natáčením čtyřky se tvůrci od začátku dušovali, že opět půjde o poctivou řežbu pouze pro dospělé. Dávalo to smysl, ale v Hollywoodu nikdy nevíte, jak věci dopadnou, dokud nejsou definitivně dané, černé na bílém. A teď je to tady. Americká ratingová komise potvrdila, že Expend4bles: Postr4datelní dostali rating R, což udává, že ve Spojených státech budou divákům mladším sedmnácti let přístupní jedině s doprovodem dospělé osoby. Pro zbytek světa to znamená, že nepřijdeme o nadávky, cákance krve, zlomené kosti a přímé průstřely.

MPA píše, že rating „R“ udělila za silné a krvavé násilí, ke kterému dochází po celou dobu trvání filmu, za sprostá slova a za sexuální výjevy. Tenhle koktejl diváci v českých kinech uvidí 21. září.

Nová generace hvězd se připojí k nejlepším světovým akčním hvězdám a společně prožijí adrenalinové dobrodružství ve filmu Expend4bles: Postr4datelní. K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají "čerstvé krvi" zcela nový význam. Režíruje Scott Waughn. Postradatelní se budou snažit zabránit nukleární válce mezi Spojenými státy a Ruskem. Datum premiéry je stanoveno na 28. září 2023.

Foto: Lionsgate

Zdroj: Film Ratings

Galerie: 10

Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu Expend4bles: Postr4datelní budou oficiálně mládeži nepřístupní | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu