Venom 3 dostal datum premiéry, řadu filmů studio Sony odkládá

Venom 3 dostal datum premiéry, řadu filmů studio Sony odkládá | Fandíme filmu
Sony Pictures
Lovec Kraven či Krotitelé duchů se zpozdí. Premiéru oznamují Mizerové 4.

Stávka hollywoodských herců a scenáristů znovu úřaduje. Už jsme rozebírali, jak stávkování pohnulo s tituly od Marvel Studios, případně to, že Duna 2 má na kahánku. Teď úřaduje také studio Sony. Některé filmy odložilo, u dalších čerstvě oznámilo vzdálené termíny, na dobu, kdy už by snad stávka měla být vyřešená.

Začínáme už v srpnu. Závodní Gran Turismo mělo být uvedeno 11. srpna. Namísto toho studio uspořádá předpremiéry 18. srpna a premiéru 25. srpna. Idea je taková, že když novinky nemohou propagovat herecké hvězdy, mohla by snad pomoci alespoň divácká šuškanda. V současnosti je většina velkofilmů ve většině Evropy uváděna ve stejném týdnu jako v USA, nicméně zrovna Gran Turismo už je tak blízko, že v tomto případě by mohlo dojít k nějaké výjimce, kdy se mimo Spojené státy už s datem hýbat nebude. Pakliže vás snímek láká, tak zatím nevzdávejte naději, že u nás bude k vidění už 10. srpna, jak se doposud plánovalo.

Lovec Kraven měl být uvedený začátkem letošního října, namísto toho se odkládá na 30. srpna 2024. V srpnovém termínu měl být uveden horor They Listen, který v tuhle chvíli nové datum premiéry prozatím nedostal. Pokračování snímku Krotitelé duchů: Odkaz mělo být uvedeno letos v prosinci, namísto toho se odsouvá na 29. března 2024. V tomhle případě není problémem jen propagace, ale také to, že film potřebuje ještě nějaké drobné dotáčky, které před koncem stávky zařídit prostě nepůjde.

V tomhle termínu měl jít do kin Spider-Man: Beyond the Spiderverse, třetí díl animované trilogie s Milesem Moralesem. Ten byl odložený na neurčito. Dabing rolí zatím není dokončený a dříve se objevovaly zprávy, že animátoři stejně budou potřebovat víc času a původní termín by tak nebo tak nestihli. Nový Karate Kid se odkládá z června 2024 na 13. prosince 2024. A ve Spojených státech o pár dní předsouvá Madame Web, ale to se českých kin téměř jistě nedotkne a nadále snímek můžeme očekávat 15. února 2024.

Úplně nově termín dostávají Mizerové 4 a Venom 3. Mizerové 4 budou podle nového kalendáře uvedeni 14. červa 2024. A Venom 3 má jít do kin 12. července 2024. Poprvé se tak vyhne svému tradičnímu podzimnímu termínu. Pokud není výslovně uvedeno jinak, výše uvedené termíny jsou přímo ty, které oznámilo studio Sony pro americký trh. Na tom mají filmy premiéru v pátek, zatímco u nás ve čtvrtek. Pakliže u nás budou novinky nasazeny ve stejné době jako v USA (v současnosti to tak u velkofilmů skoro vždy bývá), uvidíme je pokaždé o den dříve, než američtí diváci.

Mimo studio Sony ještě studio Searchlight oznámilo odsunutí Chudáčků (Poor Things), jednoho z potenciálních kandidátů nadcházejících Oscarů. Namísto zářijového uvedení se v USA nově počítá s prosincovou premiérou. V Česku je premiéra momentálně naplánována na 25. ledna 2024.

Podklady a foto: Sony

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu