Rock ‘Em Sock ‘Em Robots: Vin Diesel chce vlastní hračkářský mega hit

Rock ‘Em Sock ‘Em Robots: Vin Diesel chce vlastní hračkářský mega hit | Fandíme filmu
Sony Pictures
Barbie není ani zdaleka jediná hračka, kterou se společnost Mattel rozhodla dostrkat do kin. Diesel vyráží mezi roboty.

Barbie vydělává tolik peněz, že už si hračkářská společnost Mattel brousí zuby na pokračování. To je ale jen začátek. V licenčním skladu chytá prach celá řada dalších hraček, které se dosud na velká plátna nepodívaly. Mattel to hodlá napravit, takže se bude dojit na všech frontách. Jednou z hraček, co má namířeno do kin, jsou také Rock ‘Em Sock ‘Em Robots.

Robbie Brenner, který řídí Mattel Films a produkoval Barbie, řekl magazínu Variety, že se aktuálně pracuje na scénáři, z něhož jsou ve společnosti nadšení. A nadšený je prý i Vin Diesel (Rychle a zběsile, Riddick), jenž má ve filmu ztvárnit hlavní roli. Film vzniká ve spolupráci se studiem Universal a scénář píše Ryan Engle. Ten je podepsaný pod snímky jako Non-Stop, Cizinec ve vlaku, Rampage: Ničitelé nebo Bestie.

Pokud vám přišlo, že na motivy Barbie film točit nejde, tak v případě Rock ‘Em Sock ‘Em Robots je jakýkoliv potenciál hračky ještě podstatně menší. Jde v zásadě o lunaparkovou hříčku zmenšenou do domácí podoby. Prostě zběsile mačkáte mechanická tlačítka a dva plastový panáčci (červený a modrý, bez výrazného designu) si v plastovém ringu dávají pěstí, dokud jednomu z nich neupadne hlava. Hračku nedoprovází žádná výrazná legenda a ani během desetiletí nevznikaly žádné výrazné úpravy, maximálně se občas lehce změnil design nebo vznikla tematická variace (například s Transformery).

Že chce Mattel prodat další licenci je pochopitelné. Ale proč ji studio Universal zakoupilo? Představa, že úplně stejný film (protože z „předlohy“ se opravdu nic čerpat nedá) vydělá v kinech víc peněz s názvem Rock ‘Em Sock ‘Em Robots než s nějakým jiným, mi připadá naprosto šílená. Ale nejsme hollywoodský manažer, tak třeba se pletu…

Když jsme o snímku slyšeli poprvé před lety tak měl nabídnout akční dobrodružství otce a syna, kteří si vytvoří nečekané pouto s pokročilým armádním robotem. Zároveň se počítalo s tím, že se „vybuduje svět“ a „rozjede série“. Na první pohled se tedy zdá, že v lepším případě to celé bude působit jako kopírka snímku Ocelová pěst, kde zápasy robotů sledoval společně se synem Hugh Jackman. Jestli je takové téma opravdu potřeba zfilmovat ještě jednou, to nechám na vašem soukromém zvážení.

Titulní foto je ilustrační, Vin Diesel ve snímku Bloodshot

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu