Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování

Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Náměty dvojky i trojky jsou napsané, přípravy nových snímků se blíží.

Akční sci-fi Alita: Bojový Anděl čeká na své pokračování už čtyři roky. Během nich tvůrci a herci hovoří především o naději a silné fanouškovské podpoře, ale reálné natáčení často působilo jako křehký sen. Teď se něco změnilo. Zatím jsme se nedočkali oficiálního oznámení studia, ale promluvil producent a scenárista James Cameron, jeden z nejvlivnějších mužů Hollywoodu. A jestli nedokáže ve filmovém průmyslu dotlačit projekt před kamery on, tak už asi nikdo.

 

Cameron pohovořil s finančním magazínem Forbes o tom, že prodává svůj ranč v Kalifornii. A to z prostého důvodu. Děti vyrostly a většinou už žijí samy. A James je kvůli práci často pryč, takže nedávalo smysl rozsáhlou nemovitost udržovat. Železný Jim v rozhovoru dodal, že kvůli pokračováním Avatara je střídavě v Los Angeles a novozélandském Wellingtonu a kvůli přípravě dalších filmů s Alitou bude trávit hodně času v texaském Austinu!

V Austinu má režisér Robert Rodriguez svůj ateliér Troublemaker Studios a Cameron tu s ním točil už první Alitu. Jak už jsem říkal, oficiální potvrzení přípravy dalších filmů přímo od studia 20th Century Studios (Disney) zatím nemáme, ale když Cameron veřejně hovoří o tom, že plánovaná příprava filmů ovlivní jeho bydlení, tak snad natáčení další Ality můžeme považovat za celkem hotovou věc.

U nás na webu jsme o možném pokračování psali naposledy loni, kdy producent Jon Landau uvedl, že s natáčením sequelu stále počítá. Letos v dubnu Landau pro Screen Rant řekl, že se na projektu stále pracuje a bude ovlivněný tím, co se spolu s Cameronem naučili během příprav Avatara 2, což je podobně jako Alita film s řadou plně digitálních postav. Alita naopak naučila filmaře spoustu věcí, které zužitkovali při natáčení Avatara: The Way of Water, takže přirozený vývoj práce s digitálními figurami pokračuje. Rodriguez dodal, že do debat o pokračování jsou zapojení režisér Robert Rodriguez a představitelka hlavní role Rosa Salazar.

V květnu pak možnou budoucnost okomentoval pro Collider také Rodriguez. Ten uvedl, že výsledky prvního filmu ovlivnilo to, že Disney zrovna koupil 20th Century Fox a marketingové oddělení výrazně propouštělo a nebylo v nejlepší kondici. Pak se dlouho čekalo, jestli vůbec pod značkou 20th Century ještě budou vznikat nějaké další filmy. A teprve když se převzetí jednoho studia druhým dořešilo, tak tvůrci opět začali věřit tomu, že další Alita může vzniknout. Robert pak dodal, že už Cameron připravil poměrně podrobný námět pro dvojku i trojku. Takže když James v aktuálním interview pro Forbes mluvil o filmech v množném čísle, zřejmě tím měl namysli dokončení celé Alitiny trilogie.

Jakmile budeme vědět o přípravě dalších dílů série cokoliv bližšího, budeme vás informovat.

Alita Battle Angel vychází ze stejnojmenné mangy a animovaného seriálu. Odehrává se v postapokalyptickém 26. století, ve kterém kybernetický doktor objeví na skládce poničeného ženského kyborga. Opravená dívka si nepamatuje vůbec nic, kromě výcviku smrtícího bojového umění. Stává se lovkyní odměn a likviduje nebezpečné kriminálníky. V rámci akčního příběhu mladá žena objevovuje sebe samu a možná i najde lásku. V hlavní roli Rosa Salazar, dále hráli Christoph Waltz, Keean Johnson, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley, Eiza González, Ed Skrein, Casper Van Dien, Lana Condor a Jorge Lendeborg Jr. Režíroval Robert Rodriguez, scénář napsali James Cameron a Laeta Kalogridis.

Titulní foto je ilustrační, z první Ality

Zdroje: Forbes, Collider, Screen Rant

Galerie: 5

Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – James Cameron chystá několik pokračování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu