Celovečerní film zachytí příběh dětí, co 40 dní přežily v džungli

Celovečerní film zachytí příběh dětí, co 40 dní přežily v džungli | Fandíme filmu
Shao, CC BY-SA 3.0
Skutečné drama, jež v květnu a červnu upoutalo světové zpravodajství, se dočká hollywoodského zpracování.

Dlouho to netrvalo. V květnu v amazonské džungli jako zázrakem přežila skupinka dětí pád letadla a dlouhý pobyt v divočině. Čerstvě byl oznámený celovečerní film, který dramatické události převypráví. Snímek natočí režisér Gaz Alazraki (Gary Alazraki), autor filmů Otec nevěsty či Smetánka v bryndě. Film bude adaptací právě vznikající knihy kolumbijského investigativního novináře Daniela Cronella. Oba pánové film produkují, Alzraki si sám na základě knihy připraví scénář. Cronellovi při práci pomáhají další novinářští kolegové, Ignacio Gómez a Carlos Cárdenas.

Příběh tragédie a nezlomnosti se odehrál v kolumbijské džungli. Tam 1. května havarovala malá Cessna se sedmi lidmi na palubě. Pilot a ještě jeden dospělý pasažér zemřeli při dopadu. Náraz přežila matka a její čtyři děti ve věku od 11 měsíců do 13 let. Matka žila ještě asi čtyři dny. Než zemřela, tak své děti vybízela, aby ji nechaly napospas smrti a šly hledat záchranu.

Následně děti bloudily po pralese, živily se trochou jídla, které našly v letadle a ovocem a semínky z lesa. Děti pocházejí z domorodého národa Witoto (Huitoto) a díky tomu měly nějaké znalosti o životě v přírodě. V džungli se jim podařilo přežít krom nedostatku jídla také bouři a vyhnout se nebezpečné zvěři (v dané oblasti hlavně hadům a jaguárům).

Letadlo bylo objeveno 15. května, celkem nalezení dětí trvalo 40 dní. Na záchraně se podílely desítky členů kolumbijské armády, specialisté na přežití v divočině se psy a dobrovolníci z řad místního domorodého obyvatelstva. Pátrači pročesali při hledání asi 1600 mil hustého lesa. Děti byly nalezeny podvyživené a poseté hmyzími štípanci, ale jinak zdravé.

Chystaný snímek je popisovaný jako survival thriller, který přiblíží těžkosti, jaké děti zakusily a jejich vůli přežít. Alazraki hovoří o příběhu odolnosti, schopnosti a inteligence, stejně jako jedinečného vztahu s přírodou, jaký jim byl odmalička vštěpován. Zatím nepadla žádná zmínka o tom, zda se film jakkoliv hodlá dotknout dalších nesnází, které čtveřici sourozenců postihly, když se kolem nich následně rozvířil lítý boj o opatrovnictví, při němž se objevují obvinění z domácího násilí. Film bude natočený v anglickém a španělském jazyce.

Foto: Shao, CC BY-SA 3.0

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu