Karlovarský filmový festival navštíví Ewan McGregor a Alicia Vikander

Karlovarský filmový festival navštíví Ewan McGregor a Alicia Vikander | Fandíme filmu
Deux Dames Entertainment
O mezinárodní herecké hvězdy nebude na 57. ročníku KVIFF nouze.

Seznam hvězdných hostů letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary sympaticky bobtná. Už před časem bylo oznámeno, že přehlídku otevře Russell Crowe hudebním vystoupením se svou kapelou. Tento týden jej doplnily další výrazné osobnosti.

Tou vůbec nejhvězdnější je Ewan McGregor, divákům známý jako Obi-Wan Kenobi ze Star Wars, případně díky snímkům Trainspotting, Mouling Rouge! či Ostrov. Skotský herec převezme Cenu prezidenta MFF KV a představí nový snímek Druhá šance (You Sing Loud, I Sing Louder), v němž si zahrál společně se svou dcerou Clarou, která bude rovněž hostem letošního ročníku MFF KV.

Film Druhá šance (režie Emma Westenberg) je dramatickou road movie, v níž se otec a dcera vydávají na cestu, která jim přináší nečekaná setkání, ale především návrat k sobě samým a obnovení vzájemného vztahu po období odcizení. Clara McGregor je u tohoto filmu rovněž autorkou námětu a producentkou.

Další osobností, která dodá festivalu lesk, je Alicia Vikander. Držitelku Oscara za Dánskou dívku mezinárodní publikum poznalo díky historické Královské aféře, sci-fi Ex Machina, špionáži Krycí jméno U.N.C.L.E. nebo dobrodružnému Tomb Raiderovi. Na festivalu převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a představí svůj nový film Královnin gambit (Firebrand, r. Karim Aïnouz). Ten byl zařazen do Hlavní soutěže a Alicia v něm ztvárnila roli Kateřiny Parr, šesté manželky Jindřicha VIII. Firebrand zároveň bude zahajovacím filmem festivalu.

Podle anotace jsou události zpracovány moderním stylem, prakticky jako thriller. Šestnácté století se blíží ke své polovině a v tudorovské Anglii vládne smutně proslulý Jindřich VIII (Jude Law). Jeho šestá žena Kateřina Parr žije s vědomím toho, že nemusí být poslední tyranovou chotí, a zároveň doufá v uskutečnění svých progresivních myšlenek, spojených především s vírou.

Mezinárodně proslulou hereckou osobnost najdeme také v porotě Hlavní soutěže. Tam zasedne Patricia Clarkson. Ta debutovala v dramatu Briana De Palmy Neúplatní (1987). Za účinkování v sérii Odpočívej v pokoji získala dvakrát cenu Emmy. Za roli v komediálním dramatu Petera Hedgese Večeře s April byla v roce 2004 nominována na Oscara. Následovala spolupráce s uznávanými režiséry, jako jsou Lars von Trier (Dogville, 2003), Woody Allen (Vicky Cristina Barcelona, 2008) nebo Martin Scorsese (Prokletý ostrov, 2010) a výrazné seriály Domek z karet (2017-18) a Ostré předměty (2019).

Titulní foto:

Zdroj: KVIFF

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu