Tajná invaze: Dle prvních ohlasů Marvel připravil špionážní konverzačku

Tajná invaze: Dle prvních ohlasů Marvel připravil špionážní konverzačku | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Dle jedněch uvěřitelné drama plné napětí, dle druhých nevýrazná, roztahaná nuda. První reakce na příběh Nicka Furyho dorazily.

Za týden Marvel startuj na Disney+ novou minisérii Tajná invaze (Secret Invasion). Nick Fury (Samuel L. Jackson) se poprvé stává ústřední postavou ve špionážním příběhu, v němž mimozemšťané se schopností měnit podobu infiltrují klíčové pozice lidské společnosti. Američtí novináři už viděli první dvě epizody a podělili se o své dojmy.

Převažují pozitivní ohlasy, ačkoliv se najde i několik výrazně kritičtějších názorů. A je patrné, že různí diváci budou vnímat sérii různě. Pokud jde na základě ohlasů vypozorovat o novince něco objektivního, tak především to, že jde o konverzační drama. Přinejmenším v prvních dvou epizodách se většina času tráví komorními rozhovory několika osob. Tempo vyprávění není nikterak uspěchané.

Většina novinářů to popisují jako špionážní thriller s pečlivě budovaným napětím, několik nicméně mluví o utahané nudě, navíc s nevýrazným audiovizuálním zpracováním. Prezentovaný příběh je podle jedněch plný zásadních myšlenek a odkazů na reálnou geopolitiku, ale opět se najde několik nespokojených novinářů, podle nichž je vyprávění pouze snůškou špionážních klišé, jaké jsme viděli už v řadě příběhů předtím.

Spokojené ohlasy hovoří o střídmé marvelovce, která dokáže vyprávět poutavý příběh i bez velkých trikových sekvencí. Marvelu se údajně v traileru podařilo utajit četná překvapení a některé aspekty Tajné invaze mohou zásadně ovlivnit celý marvelovský svět. Když znovu zabrousíme mezi několik nespokojených novinářů, tak ti upozorňují na to, že pokud máte rádi komiksovou předlohu Tajné invaze, tak budete dost možná zklamaní z toho, že z rozmáchlé komiksové události zůstal na obrazovce jen bledý stín – točila se výrazně zmenšená a zjednodušená verze. A důvod pro to, proč Nick Fury nezavolá na pomoc superhrdiny, je prý přitažený za vlasy.

Na čem se shodnou snad úplně všichni, je chvála herců. Jackson je jako Fury lepší než kdy jindy, má skvělou chemii s Talosem (Ben Mendelsohn). Každá druhá rekce zmiňuje, že Olivia Colman v roli britské agentky si krade všechny své scény pro sebe a párkrát zazní, že je Kingsley Ben-Adir velmi dobrý jako záporák. Naopak to vypadá, že minimálně v úvodních epizodách není Emilia Clarke příliš výrazná jako Talosova dcera G’iah.

Pokud jde o inspirace, které série čerpá, vidí novináři v Tajné invazi prvky Captaina Ameriky: Návratu prvního Avengera, Akt X, Invaze lupičů těl, Andora, Věci Johna Carpentera a Logana. Jak už bylo řečeno, 21. 6. dorazí na Disney+ prví epizoda, tak si budeme moci udělat vlastní obrázek. Zatím je tu alespoň nejnovější ochutnávka:

Secret Invasion (Tajná invaze) je v komiksech velká událost, během níž zlí vesmírní Skrullové infiltrovali vysoké pozice na Zemi a díky tomu, že na sebe dokážou vzít lidskou podobu, pronikli i do řad superhrdinů. Když celá věc praskne, hrdinové se stávávají paranoidními a vzájemně si nedůvěřují. Šéf Marvel Studio Kevin Feige uvedl, že v hrané podobě nebude mít Tajná invaze takové měřítko jako v komiksech, ale témata dvojníků, paranoie a vzájemné nedůvěry zůstávají stěžejní. Se Skrully jsme se poprvé potkali v Captain Marvel, kde však hrdinka potkala jejich umírněnou frakci. Pak jsme se s nimi setkali ve Spider-Manovi: Daleko od domova, kde v přátelském duchu spolupracovali s Nickem Furym. Na představení nepřátelských Skrullů zatím čekáme.

V hlavních rolích Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Olivia Colman, Emilia Clarke, Killian Scott, Martin Freean, Don Cheadle, Cobie Smulders a Kingsley Ben-Adir. Hlavním scenáristou je Kyle Bradstreet, režírují Thomas Bezuch a Ali Selim. Série má být uvedena na Disney+ v letošním roce.

Foto: Marvel

Zdroje: Reddit, The Direct

Galerie: 4

Tajná invaze: Dle prvních ohlasů Marvel připravil špionážní konverzačku | Fandíme filmu Tajná invaze: Dle prvních ohlasů Marvel připravil špionážní konverzačku | Fandíme filmu Tajná invaze: Dle prvních ohlasů Marvel připravil špionážní konverzačku | Fandíme filmu Tajná invaze: Dle prvních ohlasů Marvel připravil špionážní konverzačku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu