Dreamquil: V budoucnosti prolezlé AI nahradí Elizaeth Banks umělá dvojnice

Dreamquil: V budoucnosti prolezlé AI nahradí Elizaeth Banks umělá dvojnice | Fandíme filmu
Summit Entertainment
Temná komedie po vzoru Černého zrcadla varuje před světem, kde jsme se nechali spolknout technologiemi.

Umělá inteligence je jedno z velkých témat současnosti. Ve většině oblastí moderního života očekáváme, že se na nich velké jazykové modely, neuronové sítě a strojové učení nějak podepíší. To je ideální podhoubí pro Hollywood, aby tématu umělé inteligence věnoval snad ještě víc pozornosti než kdy předtím.

Další snímek, který se podívá na zoubek riziku moderních technologií a AI se jmenuje Dreamquil. Odehrává se v blízké budoucnosti, kde je vzduch tak znečištěný, že většina lidí tráví čas doma a ve virtuální realitě. Zároveň na důležitosti nabrala umělá inteligence. Hlavní hrdinkou příběhu je Carol, nešťastná matka v domácnosti. Svého manžela upřímně miluje ale má pocit, že se jí muž i její děti vzdalují a doma si začíná připadat jako v pasti. Ráda by se vyvarovala rozvodu, a tak se rozhodne odjet do „duševních lázní“ DreamQuil, které řídí umělá inteligence. Když si odpočne a je připravená dát s rodinou vše do pořádku, čeká na ni doma nepříjemné překvapení. V době její nepřítomnosti začala manželu Garymu se vším pomáhat „Carol-Too“, její identický mechanický klon, který je všem lepší než ona sama. Teď odmítá odejít a nezastaví se před ničím, dokud původní Carol nezlikviduje.

Carol ztvárnila Elizabeth Banks (Hunger Games, Ladíme), Garyho John C. Reilly (Chicago, Bratři z donucení). Snímek jako svou celovečerní prvotinu točí Alex Prager, úspěšná autorka krátkometrážních filmů a fotografií, které vystavuje v předních světových galeriích. Při oznámení snímku vzkázala, že by ráda znovu vrátila trochu lidskosti do světa, který se řítí do spárů automatizace. Je si vědomá, že se přetechnizované budoucnosti nevyhneme, nicméně doufá, že ji dokáže vykreslit v tak absurdní podobě, že se jí alespoň zasmějeme. Jedním z hlavních témat snímku má být lidská identita a stylisticky se inspirovala u Hitchcocka a Tarantina.

Natáčení snímku začne někdy během příštího čtvrtletí.

Elizabeth Banks ve filmu Muž na hraně

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu