Nejlépe chutná za studena: Režisér Deadpoola chystá fantasy o velkolepé pomstě

Nejlépe chutná za studena: Režisér Deadpoola chystá fantasy o velkolepé pomstě | Fandíme filmu
Warner Bros.
V hlavní roli legendární žoldnéřky vystoupí Rebecca Fergusson známá z Mission: Impossible či aktuálního Sila.

Režisér Tim Miller začínal jako trikař a celovečerní debut prožil spolu s Deadpoolem. Pak natočil Terminátora: Temný osud a dal si od filmů trochu pauzu prací na animovaném seriálu Love, Death & Robots. Teď se vrací k celovečerní stopáži spolu se snímkem Best Served Cold.

Hlavní hrdinkou fantasy příběhu je legendární žoldnéřka Monza Murcatto, která je zrazena a ostrakizována. Vydává se na cestu za pomstou, která jednou pro vždy změní celý národ. Hlavní postavu má ztvárnit Rebecca Ferguson, známá jako Ilsa Faust ze série Mission: Impossible, z Duny, Doktora Spánka nebo aktuálního sci-fi seriálu Silo.

Snímek vychází z románové předlohy od Joa Abercrombieho, jež u nás vyšla pod překladovým názvem Nejlépe chutná za studena. Jde sice o již čtvrtou knihu série První zákon, avšak dle dostupných ohlasů jde o poměrně nezávislý příběh. Abercrombie sám napsal filmový scénář a je jedním z producentů.

Anotace českého knižního vydání říká: Nemilosrdný velkovévoda Orso se zapletl do ošklivé války s rozhádanou Ligou osmi a společně nechali zemi vykrvácet. Zatímco se armády přesouvají, hlavy padají a města hoří, bankéři, kněží a jiné, mnohem starší a mocnější síly, v zákulisí hrají své vražedné hry o to, kdo se stane králem. Válka může být peklem, ale pro Monzu Murcatto, Hada z Talinsu, nejobávanější a nejvěhlasnější žoldačku ve službách velkovévody Orsa, je to taky zatraceně dobrý způsob jak si vydělat peníze. Její vítězství ji proslavila - o trochu víc, než je jejímu zaměstnavateli milé. Poté co ji zradí, svrhne ze skály a pokládá za mrtvou, jí jako jediná odměna zbude zmrzačené tělo a spalující žízeň po pomstě. Takže ať to stojí, co to stojí - sedm lidí musí zemřít. Jejími spojenci se stanou nejnespolehlivější styrský pijan, nejproradnější styrský travič, masový vrah posedlý čísly a barbar, který chce zkrátka jen udělat správnou věc. Její nepřátele tvoří dobrá polovina národa, a aby toho nebylo málo, nejnebezpečnější muž světa dostane za úkol najít ji a dokončit dílo, které započal velkovévoda Orso…

Foto je ilustrační, Rebecca Ferguson ve filmu Duna

Zdroje: Deadline, nakladatelství Polaris

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu