Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru

Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu
A24
Zobrazit dalších 5 obrázků
Honba za snem má různé podoby. Pro každého osobně, ale také ve vizuálním zpracování. Tady si filmaři vyhráli.

Problemista měl premiéru na festivalu SXSW, kde jej kritici vychválili. U jednotlivých diváků bude záležet na tom, zda jim sedne styl humoru, jaký snímek užívá a podle některých kritiků je Problemista gejzírem nápadů, které nejsou úplně dokonale propojeny v kompaktní celek. Nicméně jinak jsou to samá pozitiva. Máme očekávat příběh o imigraci, mezilidských vazbách, uměleckém západlu a nástrahách kapitalismu. Celé je to vyprávěné ve fantaskním, surreálném stylu, kdy místy novinka může připomínat třeba Michela Gondryho a Charlieho Kaufmana. Velkou chválu sklízí také výkon Tildy Swinton v jedné z hlavních rolí.

Hlavním hrdinou snímku je Alejandro, nadějný designér hraček ze Salvadoru, kterému se příliš nedaří s neotřelými nápady prorazit v americkém New Yorku. Platnost jeho víza se blíží ke konci a tak je jeho jedinou nadějí na další setrvání v zemi pozice asistenta impulzivní Elizabeth, která je sama v umělecké komunitě za vyvrhele.

Snímek napsal, natočil a zahrál si v něm hlavní roli Julio Torres, jenž se sám narodil v Salvadoru, takže zřejmě čerpá i z vlastního příběhu. V zábavním průmyslu začínal kariéru v různých varietních show, větší průlom zaznamenal díky seriálu Los Espookys. Problemista je jeho celovečerní prvotinou. Snímku se chopila prestižní společnost A24, českou distribuci zatím nemá, jinak se do širší kino distribuce začne dostávat od srpna. Dole pod trailerem najdete zveřejněné obrázky.

Podklady a foto: A24

Galerie: 6

Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu Problemista: Kaleidoskop fantazie v surreálném traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu