Cliffhanger: Pokračování se vydá ve stopách Creeda a Top Gunu 2

Cliffhanger: Pokračování se vydá ve stopách Creeda a Top Gunu 2 | Fandíme filmu
Sony
Režisér odhaluje, na co se můžeme těšit při návratu Sylvestra Stallona do hor.

Začátkem května přišla zpráva, že se chystá pokračování Cliffhangera, horolezecké akce se Sylvestrem Stallonem. Snímek natáčí Ric Roman Waugh, který následně poskytl několik rozhovorů pro média a přiblížil, co od snímku můžeme očekávat.

Nový film Ric hodně přirovnává ke Creedovi a Top Gunu: Maverickovi. A to ze dvou důvodů. Původní hrdina bude předávat štafetu další generaci a má se dbát na velkou autenticitu a využití moderních technologií.

Šestasedmdesátiletý Stallone se vrací jako horský průvodce Gabe Walker, jenž se v prvním snímku potýkal v horách s partou násilných zločinců. V pokračování má Gabe dceru, jež se vydala v otcových šlépějích. Společně vedou v italských Alpách horolezeckou firmu, kterou má dcera po tátovi převzít. V horách dojde k tragédii a táta s dcerou se společně musejí vyrovnat s tragédií. Do toho se znovu připlete partička zločinců a v horách se rozpoutá peklo.

Waugh přibližuje, že od roku 1993, kdy byl uvedený první film, výrazně pokročily technologie, a tak tvůrci budou moci předvést kousky, jaké tenkrát vůbec nebyly myslitelné. Režisér se zvlášť těší na jemnou práci se zvukem, díky které prý diváci budou moci vnímat každičký kamínek, který se postavám na horských stěnách prosviští kolem tváře. Pokroky zaznamenaly samozřejmě i vizuální možnosti, zvlášť v oblasti digitálních triků. Navzdory tomu ale chtějí filmaři klást maximální možný důraz na autentičnost, natáčet přímo v Dolomitech a diváci mají mít pocit, že nebezpečí na plátně je skutečné.

V pokračování horolezeckého thrilleru se Sylvester Stallone vrací jako zkušený horský průvodce. Režíruje Ric Roman Waugh, scénář napsal Mark Bianculli. Hlavní hrdina Gabe Walker má dceru, jež se vydala v tátových šlépějích. Společně zažijí v horách tragédii a budou se muset postavit kriminálníkům, tak jako Gabe před lety.

Titulní foto je ilustrační, z původního Cliffhangera

Zdroje: Collider, Screen Rant

Cliffhanger

28.05.1993 | USA, Francie, Itálie
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu