Gladiátor 2: Obsazení doplnil hvězdný Denzel Washington

Gladiátor 2: Obsazení doplnil hvězdný Denzel Washington | Fandíme filmu
Universal Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Po Americkém Gangsterovi Denzel znovu točí s Ridleym Scottem. Po drsné roli okamžitě skočil.

Jen chvíli po zprávě, že si ústředního protivníka v Gladiátorovi 2 zahraje Barry Keoghan, je tu další výrazná castingová novinka. Ve snímku vystoupí Denzel Washington. Dosud nebylo odhaleno, jakou roli by měl ve snímku ztvárnit, podle reportéra Jeffa Sneidera by měl ztvárnit mentora ústředního hrdiny, jenž jej vycvičí ke gladiátorským zápasům.

Denzel už s režisérem Ridleym Scottem natočil kriminální drama Americký gangster. Podle informací serveru Deadline byla role v Gladiátorovi 2 psaná Washingtonovi na tělo, avšak nebylo jisté, že ji přijme, protože si své projekty pečlivě vybírá. Herce prý ale okamžitě zaujal scénář, a když se sešel s Ridleym tak drsnou roli okamžitě vzal.

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Lucius údajně má být v pokračování novým římským císařem. V hlavní roli vystoupí Paul Mescal, dále hrají Barry Keoghan a Denzel Washington. Znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum premiéry je ohlášeno na 21. listopadu 2024.

Titulní foto je ilustrační: Russell Crowe ve filmu Gladiátor

Zdroje: Deadline, Jeff Sneider

Galerie: 2

Gladiátor 2: Obsazení doplnil hvězdný Denzel Washington | Fandíme filmu Gladiátor 2: Obsazení doplnil hvězdný Denzel Washington | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest