Shazam! Hněv bohů – První reakce na příští velkou komiksovku jsou venku

Shazam! Hněv bohů – První reakce na příští velkou komiksovku jsou venku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Sequelová matematika velí: Všeho musí být napodruhé více a musí to být větší.

Krátce poté, co první ohlasy vychválily nového Johna Wicka, jsou tu i první reakce pro pokračování Shazama, které u nás bude uvedeno pod názvem Shazam! Hněv bohů. Je to vůbec první DC komiksovka, která byla plně dokončena ještě za starého vedení, ale do distribuce jde už za vlády toho nového. Sám nový šéf, James Gunn, na Twitteru vzkázal, že je film podle něj super. Jak to viděli další prvotní diváci?

Stejně jako u jiných prvních ohlasů platí, že si studia celkem vybírají, kterým novinářům by se dle jejich soudu mohl film líbit, a ty pak na prvotní projekce pustí. A v krátkých tweetech, jež mohou být po premiéře publikovány stejně není příliš prostoru na rozebírání nějakých komplexních nedostatků. První reakce ze zámoří je tak potřeba brát s jistým nadhledem. Ale v zásadě to vypadá, že bychom mohli od druhého Shazama dostat to, co od něj zhruba čekáme.

Opět je to v první řadě odlehčená komedie, která krom superhrdinské akce a vtipkování sází především na interpersonální rodinnou dynamiku. Adoptivní sourozenci se mají rádi, záleží jim na sobě navzájem a film má díky tomu srdíčko. Opakuje se tedy funkční vzorec z jedničky, akorát je tentokrát všechno větší, jak je u pokračování zvykem.

Jednoznačnou výhodou dvojky by mělo být, že příběh zrodu se vyřešil minule a tentokrát můžeme rovnou do akce. Krom hrátek se superschopnostmi se o slovo hlásí také nejrůznější monstra, u nichž se nezapře, že byl David F. Sandberg dlouhodobě především hororový režisér. Ústředními záporáky jsou nicméně polobožské Hesperidky, ztvárněné Helen Mirren, Lucy Liu a Rachel Zegler. Poměrně výrazná část prvních ohlasů dámy označuje za zlatý hřeb snímku. Obecně se pak prý povedlo s rozsáhlým obsazením smysluplně pracovat, aby nikdo nepůsobil do počtu.

Komu se líbila jednička, měl by být zkrátka spokojený i tentokrát, možná dokonce o něco víc. I když část diváků by mohlo mrzet, že dvojka nepřináší prakticky vůbec nic nového. A jedna recenzentka si na styl humoru a vyprávění vyloženě stěžovala, tudíž se zdá, že komu Shazamův styl nesedí, tak pro něj se ani s pokračováním vůbec nic nemění. A závěr filmu je prý zase jednou blátivá digitální bitva.

Snímek prý působí poměrně samostatně, zároveň ale v závěru nabízí dvě titulkové scény, jež prý celkem jednoznačně ukazují, co se superhrdinou bude dál. Nebo by mohlo být. Režisér Sandberg na Twitteru poměrně otevřeně přiznal, že mu vedení řeklo, že v jeho filmu není nic, co by jakkoliv rozporovalo současné plány DC. Takže Shazamův návrat není vyloučený, ale bude záviset čistě na diváckém zájmu.

A ten zatím nevypadá úplně slavně. Dle prvních analytických predikcí by úvodní americká tržba mohla činit 35-40 milionů dolarů, kdy první snímek pro srovnání utržil za první víkend 53 milionů. Dvojka navíc měla o něco vyšší rozpočet (125 milionů oproti 100), takže by pro svůj úspěch potřebovala tržby spíš navyšovat. Ale nestahujme superhrdinské kalhoty, když je brod ještě daleko. Třeba je film opravdu tak povedený, jak říkají první ohlasy a divácký zájem následně podpoří šuškanda.

Pokračování se odehrává několik let po prvním snímku. Jednotliví členové rodiny Shazam! se stali zaběhnutými superhrdiny, vedle Batmana a spol. Momentálně jednotliví hrdinové zápolí se svými identitami, s tím, kdo vlastně jsou. Zároveň se máme těšit na interpersonální dramata, která k velkým rodinám prostě patří. Konkrétně pro Billyho je strašidelné stárnutí, protože dospělost už je na obzoru. Protivníky pro hrdiny budou dcery Atlase. Těm se vůbec nelíbí, že děti dostaly božské síly.

Asher Angel vrací jako Billy Batson, jenž se po vykřiknutí zaklínadla Shazam! mění v superhrdinu s dospělým tělem (Zachar Levi). Vracejí se také představitelé Billyho adoptivních sourozenců - Jack Dylan Grazer, Faithe Herman, Grace Fulton, Ian Chen a Jovan Armand. Jako jejich proměněné verze vystupují Adam Brody, Meagan Good, Ross Butler a D.J. Cotrona. Záporačky hrají Rachel Zegler, Lucy Liu a Helen Mirren. Režíruje opět David F. Sandberg. Premiéra je stanovena na 16. 3. 2023.

Foto: Warner Bros

Zdroje: The Hollywood Repoter, David F. Sandberg, Screen Rant, Joblo, Movieweb, Shazam News

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu