Avengers: The Kang Dynasty – Hrdinové budou ve velkém umírat

Avengers: The Kang Dynasty – Hrdinové budou ve velkém umírat | Fandíme filmu
Marvel
Scenárista naznačil, kterou z marvelovských postav můžeme v příštím týmovém snímku očekávat.

Spolu s Ant-Manem a Wasp: Quantumanií začala pátá fáze filmového světa Marvelu. Ta tvoří druhou kapitolu tzv. Multiverse ságy. Ta vyvrcholí v šesté fázi, spolu s velkými týmovými snímky Avengers: The Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars. Secret Wars jsou dosud daleko, tak je nechme stranou. The Kang Dynasty nicméně už vzhledem k názvu zcela zjevně navazuje na to, co diváci viděli v Quantumanii, kde byl padouch Kang (Jonathan Majors) představen širší veřejnosti. Oba snímky navíc mají stejného scenáristu Jeffa Lovenesse, který při rozhovorech o třetím Ant-Manovi postupně začíná poodhalovat, co od jeho příštího příběhu můžeme očekávat

Na internetu se hodně objevují nejrůznější „zaručené“ drby o tom, jaké postavy vlastně v příštích Avengers potkáme. Loveness potenciálně nabídl první oficiální potvrzení: Když se jej redaktor serveru ComicBook.com na budoucí obsazení optal, tak odpověděl, že se hrozně těší na to, až bude psát scény pro Namora (Tenoch Huerta). Zároveň dodal, že v příbězích Avengers je podle něj stěžejní hlavně to, že se musí objevit hrozba, na jakou by jednotliví hrdinové (nebo malá skupinka hrdinů) nestačili. Jde o globální událost, kde je proti zlu třeba postavit velkou koalici. A protože je podstatná část staré hrdinské gardy pryč, je na nových hrdinech, aby převzali odpovědnost. Producent Stephen Broussard na toto téma v rozhovoru pro Inverse ještě dodal, že větší zapojení nových hrdinů ještě nutně neznamená, že ve filmech musí vzniknout tým Young Avengers (Mladých Avengers), jaký známe z komiksů, kde se jeden čas dala dohromady skupina výhradně velmi mladých hrdinů, jako jsou Ms. Marvel či Kate Bishop.

Co je oním velkým nebezpečím, na které nestačí žádný hrdina sám? Je to Kang. V Quantumanii se představil jeden z Kangů, avšak podle Broussarda je tak velkou hrozbou proto, že je to mnohočetný padouch. Zatímco Thanos byl jedinečnou hrozbou, existuje celá řada Kangových jež, které mezi s sebou dokonce ani nemusejí navzájem souhlasit, což ještě zvyšuje míru chaosu a nebezpečí. Jak naznačil závěr třetího Ant-Mana, s dalšími Kangy se podle scenáristy Jeffa Lovenesse do budoucna blíže seznámíme. Nemáme se však bát, že by bylo v marvelovském světě „překangováno“, tvůrci si prý dávají velký pozor, aby na jednu stranu dokázali překonat laťku, kterou Jonathan Majors nastavil v Lokim a Quantumanii, ale zároveň mnohočetný padouch s řadou kopií z různých koutů mnohovesmíru nezačal být pro diváky matoucí.

Mimochodem, v komiksech Kang spíše cestuje časem, než aby se pohyboval napříč paralelními realitami. Avšak cestování v čase ve světě Marvelu ve větší míře pokryli už Avengers: Endgame, a tak podle Jeffa bylo potřeba filmovou podobu Kanga trochu rozšířit a jeho neomezenou moc neilustrovat pouze tím, že pro něj nehraje roli čas, ale také prostor – pohybuje se bez hranic napříč paralelními světy. A právě z aspektu cestování napříč alternativními realitami vyvstává velká hrozba – pakliže máte jednu bytost, která touží být svrchovaným pánem všeho, vždycky existuje šance, že v paralelním vesmíru existuje „dvojník“, který touží po tom samém. Tím se hrozba buď zdvojnásobí, anebo kompletně promění, pokud se dva (skoro) všemocní začnou mezi sebou nebezpečně přetahovat o prvenství.

To vše se pak reálně podepíše na našich hrdinech. Zatímco v Quantumanii se Loveness chtěl zabíjení hrdinů pokud možno vyhnout, protože to dle jeho názoru v zásadě mělo být radostné dobrodružství, v The Kang Dynasty bude situace jiná. Pro ComicBook.com řekl: „Pro všechny krvežíznivé fanoušky tu je takový malý filmeček. Jmenuje se Avengers: The Kang Dynasty a myslím, že pořádně přitopí pod kotlem.

U Marvelu je vždycky otázkou, jak dlouho zdánlivě mrtvé postavy zůstanou skutečně mrtvé (schválně zkuste v komentářích vyjmenovat pár postav, které se po své první „smrti“ už ani jednou, v naprosto žádné podobě znovu neukázaly), ale i dočasné odstranění oblíbenců z hrací plochy může být divácky zajímavé. Zvlášť pokud se podaří dobře zpracovat jejich triumfální návrat.

Avengers: The Kang Dynasty píše Jeff Loveness a zrežíruje Destin Daniel Cretton. Datum premiéry bylo stanoveno na 1. května 2025. Jde o příští velkou týmovku marvelovského filmového univerza.

Titulní foto je ilustrační, Kang v minisérii Loki

Zdroje: ComicBook.com I, II, Screen Rant I, II, SFX Magazine, Inverse

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest