Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku

Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Podle prvních novinářů, kteří film viděli, se máme připravit na „Star Wars v tom nejšílenějším koutu marvelovského světa“.

Ant-Man a Wasp: Quantumania si odbyl v Los Angeles slavnostní premiéru. Ještě než přijdou plnohodnotné recenze, podělili se novináři alespoň o první reakce na Twitteru. Jako vždy v podobných případech platí, že do prvních tweetů těsně po honosné premiéře se nějaký hlubší rozbor případných nedostatků nevejde, zatímco vypíchnout povedené elementy jde podstatně snáz. Nicméně hrubý obrázek o celkovém zpracování snímku si obvykle udělat jde.

Film je podle dostupných reakcí hodně jiný, než první dva Ant-Mani. Humor úplně nezmizel, ale rozhodně jde o vážnější příběh, s daleko větším měřítkem, kde je podstatně víc v sázce. Ačkoliv nechybí osobní příběh Scotta Langa a jeho nejbližších, zároveň je film zcela evidentně také začátkem nové éry a hodně ukazuje, kam bude směřovat ústřední linka budoucích marvelovských příběhů.

Na diváky čeká velké sci-fi dobrodružství v rozsáhlém novém světě, který je důkladně propracovaný. Řadě recenzentů film hodně přirovnával Star Wars. Přesněji řečeno Star Wars, do kterých někdo přimíchal něco bláznivého. Kvantová říše je prý hodně divná, ujetá, místy až psychedelická. Přirovnávána je k nejsvéráznějším pasážím Doctora Strange nebo Strážů Galaxie, případně je prý cítit vliv seriálu Rick a Morty, s nímž Quantumania sdílí scenáristu Jeffa Lovenesse.

Většina novinářů si pochvaluje, že je opravdu hodně v sázce a prakticky v každém tweetu zaznívá, že Jonathan Majors je vynikající jako záporák Kang a krade si většinu svých scén pro sebe. Máme se připravit na protivníka, z něhož sálá nebezpečí a u kterého si díky hereckému výkonu Majorse užijeme spoustu nuancí. Na druhém místě v počtu pochvalných komentářů je Michelle Pfeiffer v roli Janet van Dyne. A hodně pochval dostává také vztah Scotta (Paul Rudd) s jeho dcerou Cassie (Kathryn Newton) a obecně srdíčko, které v sobě film má.

Tu a tam se objevují drobné výtky, ale i vyloženě kritické komentáře. Velká část recenzentů si neodpustila zmínku, že snímek není stoprocentní, a že některé nápady se podle nich tak docela nepovedly. Což může být zapříčiněné buď směskou bláznivých elementů, které se tvůrci pokusili do Kvantové říše narvat, anebo tím, jak Marvel točí (přetáčí, přepisuje a upravuje) filmy. Objevilo se i několik reakcí, podle kterých je bláznivost Kvantové říše vyloženě ohlušující, takže je člověk po chvíli přesycený. Některé kritické ohlasy také uvádějí, že mezi vší kakofonií digitálních triků se ve skutečnosti neděj nic moc opravdu nápaditého nebo originálního. Pozitivní názory na bláznivé pojetí snímku nicméně momentálně převažují.

PS: Titulkové scény máme čekat dvě a na obě se prý vyplatí v sále počkat.

Ant-Man a Wasp: Quantumania oficiálně startuje 5. fázi filmového světa Marvelu. Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) se vracejí jako superhrdinští partneři Ant-Man a Wasp. Spolu s rodiči Hope, Hankem Pymen (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), se celá rodina i s Cassie Lang (Kathryn Newton) ocitá v Kvantové říši. Tam na ně čekají zbrusu nová stvoření a dobrodružství, jež je pošle daleko za hranice toho, co považovali za možné. Jonathan Majors se připojil jako Kang. Dále hrají Randall Park a Bill Murray. Režíruje Peyton Reed, scénář napsal Jeff Loveness. Datum premiéry je naplánováno na 16. března 2023.

Foto: Marvel

Zdroje: Reddit, Movieweb, Collider, Slashfilm

Galerie: 7

Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania – První ohlasy pro novou marvelovku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest