Nosferatu: Willem Dafoe má namířeno do Česka

Nosferatu: Willem Dafoe má namířeno do Česka | Fandíme filmu
Lionsgate
Herecký maestro může znovu oživit drákulovskou legendu.

Od konce února se u nás bude točit hororová romance Nosferatu. Již dříve do hlavních rolí upíra a jeho vyvolené byli obsazeni Bill Skarsgård a Lily-Rose Depp, kterým má sekundovat Nicholas Hoult. Teď se do party přidává další skvělý přírůstek. Studio jedná o podmínkách smlouvy s Willemem Dafoem.

Willem Dafoe patří mezi zkušené a spolehlivé herecké ikony. Prorazil už v 80. letech filmy jako Četa, Narozen čtvrtého července nebo Poslední pokušení Krista. Následovaly snímky jako Anglický pacient, Spider-Man, Život pod vodou, Antikrist, Florida Projekt nebo Aquaman. S novým projektem má hned dvě různá propojení. S režisérem Robertem Eggersem si zahrál ve snímcích Maják a Seveřan. V roce 2000 pak natočil film Ve stínu upíra, který pojednává o natáčení Upíra Nosferatu, klasického hororového filmu, který je pro Eggersovu novinku jednou z inspirací. Jakou roli Dafoe v chystaném snímku dostal, to zatím nevíme.

Snímek je popisovaný jako gotický příběh z 19. století a reimaginace klasického snímku Upír Nosferatu z roku 1922. I nový film by měl dle dosavadních informací pojednávat o tom, jak se nemrtvý hrabě zamiluje do manželky obchodníka s nemovitostmi, který mu má pomoci přesídlit z Transylvánie na západ. Režíruje Robert Eggers, v hlavních rolích vystupují Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult a Willem Dafoe.

Foto je ilustrační, Willem Dafoe ve filmu Ve stínu upíra

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest