Them!: Oscarový skladatel zrežíruje film o zmutovaných obřích mravencích

Them!: Oscarový skladatel zrežíruje film o zmutovaných obřích mravencích | Fandíme filmu
Warner Bros.
Strach z neznámého se vrací, aby po letech opět nechal ožít nebezpečné potvory v tunelech pod velkoměstem.

Michael Giacchino je filmovému publiku známý jako úspěšný skladatel, podepsaný pod desítky filmů, oceněný Oscarem za Vzhůru do oblak. Mimo to si diváci jistě vybaví jeho hudbu ke Ztraceným, pixarovkám, novému Star Treku, Planetě opic, Jurskému světu, Star Treku nebo komiksovkám jako jsou The Batman nebo Spider-Man: Bez domova. Michael ale chtěl od malička filmy natáčet. První větší šanci dostal loni, když jej Marvel nechal natočit speciál Vlkodlak: Noční lovec. Zjevně to nebyl jednorázový výstřelek.

Studio Warner Bros. oznámilo, že spolu s Giacchinem připravuje remake svého klasického monster filmu Them! Pro Michaela to bude jeho první celovečerní film. Aktuálně se schází se scenáristy, aby natáčení mohlo začít co nejdříve. Režisér si plánuje ke snímku sám složit hudbu.

Vlkodlak: Noční lovec skládal poctu starým monster filmům, Them! tak vlastně zůstává ve stejných kolejích. Původní snímek z roku 1954 pojednával o mravencích, kteří po jaderných testech v Novém Mexiku zmutují do obřích rozměrů. Když si dvě královny začnou hledat nová hnízda, stává se z mravenců celoamerická hrozba. Snímek vrcholil střetnutím s obřími mravenci v losangeleské kanalizaci. Ve svojí době byli Them! nákladnou produkcí, kdy práce s miniaturami dodnes sklízí obdiv.

Giacchino říká, že má film dlouho zadřený v hlavě. Líbí se mu ústřední téma strachu z neznámého a nepochopitelného. Zatímco původní sci-fi horor tematizoval jadernou energii, nové verze se chce vědeckofantastickým prismatem podívat na téma imigrace.

Titulní foto je ilustrační – původní film z roku 1954

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu