Gladiátor 2: Po řadě odkladů začne letos natáčení

Gladiátor 2: Po řadě odkladů začne letos natáčení | Fandíme filmu
Universal Studios
Snímek navazující na hit s Russellem Crowem je v přípravě a režisér Ridley Scott hledá nové herce.

Věk je jenom číslo. Režisér Ridley Scott to dokazuje zas a znovu. Už je mu 85 let, ale rozhodně to nevypadá, že by chtěl do důchodu. Dokončuje Napoleona, na hromadu projektů dohlíží jako producent a teď se zdá, že by se konečně mohl pustit do Gladiátora 2.

Projekt byl léta vnímaný jako báchorka, u které nikdo příliš nevěřil tomu, že skutečně vznikne. Asi před dvěma lety se ale na snímku začalo opravdu pracovat a vše nasvědčovalo tomu, že jej Scott natočí právě po Napoleonovi. Pak jsme nějaký čas neslyšeli nic nového, ale teď magazín Puck potvrzuje, že momentálně běží (nebo se minimálně připravuje) casting. Napoleon má v letošním roce premiéru, takže jakmile jej Scott definitivně dokončí, může se do druhého Gladiátora pustit. Snímek tak uvidíme potenciálně už v příštím roce, nejpozději roku 2025.

První Gladiátor z roku 2000 byl velikým hitem, který utržil jen v kinech 460 milionů a odnesl si pět Oscarů, včetně toho za nejlepší film. Russell Crowe ve filmu hrál římského generála Maxima, který odmítne pokleknout před novým císařem Commodem (Joaquin Phoenix), jenž se na trůn dostal po vraždě vlastního otce. Maximus se dostává do otroctví, kde jako gladiátor bojuje o holý život a sní o odplatě.

Původní Gladiátor končil smrtí hlavního hrdiny a není zřejmé, o čem by vlastně pokračování mělo pojednávat. Během let vznikla pro dvojku celá řada nejrůznějších scénářů, přičemž ten poslední, který působil smysluplně, připravoval scenárista Peter Craig (Hunger Games, Top Gun: Maverick).

Jeho verze se měla odehrávat po 25 letech a hlavním hrdinou měl být Lucius - syn Lucilly (Connie Nielsen), vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mohlo promítnout do jeho dalšího života, například do toho, jak by se choval během následujících bojů o císařský stolec, k nimž historicky po smrti císaře Commoda došlo.

Foto je ilustrační, první Gladiátor

Zdroj: Puck News

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest