Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat

Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Pusťte si krátký film, který inspiroval celovečerní hit, v němž vražednou kletbu provází zlověstné úsměvy.

Horor Úsměv (Smile) z letošního září zaznamenal fenomenální úspěch. Recenze film chválily za slušnou atmosféru, zábavnou premisu a správně nepříjemné lekačky. Diváci chodili ve velkém, a tak snímek se sedmnáctimilionovým rozpočtem jen v kinech utržil luxusních 216 milionů dolarů. Automaticky se nabízí otázka, kdy vznikne pokračování.

To zatím nebylo oficiálně oznámeno, nicméně režisér a scenárista Parker Finn v rozhovorech pro Slashfilm a The Hollywood Reporter připouští, že nápady na další film rozhodně má. Některé věci se měly objevit už v prvním snímku, ale nakonec se nevešly. Jindy se Finn záměrně rozhodl zkoumání konkrétních otázek odložit na později. Určitě bychom se měli blíže seznámit s mytologií celého fikčního světa a ještě víc prozkoumat tematické propojení filmové kletby s pocity obětí, kdy zármutek a trauma mohou samy o sobě působit jako prokletí.

Zároveň ale Parker zdůrazňuje, že podle jeho názoru se nejvíc bojíme neznámého a neuchopitelného, takže rozhodně nechce všechno vysvětlit do nejmenších detailů. Vedle toho má chuť publikum překvapit a sám za sebe by nerad měl pocit, že se opakuje. Takže pakliže se pokračování skutečně začne natáčet, tak by provázání s prvním snímkem mělo být překvapivé. V případné dvojce tedy vůbec nemusíme následovat Joela (Kyle Gallner), na něhož byla kletba přenesena v samém závěru prvního filmu.

Vzhledem k úspěchu Úsměvu se můžeme spolehnout, že si studio pokračování dříve či později prosadí, ať už s Finnem nebo bez něj. Pokud byste si však chtěli dopřát další porci hororového šklebení hned teď, můžete si pustit krátkometrážní snímek Laura Hasn't Slept, v němž Parker poprvé uchopil motiv děsivého úsměvu.

Smile je mrazivý horor, který pojednává o nadpřirozené kletbě, jež přeskakuje z jedné oběti na druhou, podobně jako třeba v Kruhu. Oficiální synopse říká: Po tom, se je doktorka Rose Cotter (Sosie Bacon) svědkem traumatického incidentu se svojí pacientkou, začne prožívat zvláštní děsivé věci, které nelze racionálně vysvětlit. Její život začne pohlcovat všeobjímající hrůza. Pokud má Rose přežít svou děsivou současnost, musí se nejprve vypořádat se svojí problematickou minulostí. Dále hrají Jessie T. Usher, Kal Penn, Rob Morgan, Kyle Gallner, Caitlin Stasey a Judy Reyes. Snímek natočil a napal Parker Finn. Úsměv (Smile) byl v 29. září uvedený v českých kinech.

Titulní foto: První Úsměv

Zdroje: The Hollywood Reporter, Slashfilm

Galerie: 10

Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu Úsměv: Autor ví, jak na úspěšný horor navázat | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu