Zemřela Kirstie Alley, známá z Kdopak to mluví

Zemřela Kirstie Alley, známá z Kdopak to mluví | Fandíme filmu
Columbia TriStar
Herečka z Na zdraví, Star Treku nebo Kdopak to mluví už není mezi námi.

Ve věku 71 let zesnula 5. prosince filmová a televizní herečka Kirstie Alley. Zemřela na rakovinu, která jí byla odhalena teprve nedávno. Odešla v rodinném kruhu doma na Floridě. Veřejnosti to oznámily její dvě adoptivní děti, William a Lillie, které poděkovaly za péči lékařům a fanouškům za přání a modlitby.

Kirstie se narodila v americkém Kansasu do rodiny podnikatele se dřevem. Studium vysoké školy ukončila po prvním roce, přestěhovala se do Los Angeles, kde se podle svých slov věnovala interiérovému designu, ale bohužel také vstoupila mezi Scientology.

Koncem 70. let měla první štěky v televizních pořadech. Její první rolí byla vulkánská důstojnice Saavik ve snímku Star Trek II: Khanův hněv (1982). O rok později nastoupila do jedné z hlavních rolí seriálu Masquerade. V roce 1984 si po boku Toma Sellecka zahrála hlavní ženskou roli ve sci-fi filmu Michaela Crichtona Útěk robotů. Záhy na ni čekala role Virgilie v minisérii Sever a jih.

Už roku 1987 nastoupila do jedné ze svých životních rolí, když byla obsazena jako Rebecca v seriálu Na zdraví. V sitcomu vydržela šest sérií a celkem se objevila ve 147 epizodách. Hned v roce 1989 přišla další úloha, z níž si ji budou pamatovat prakticky všichni filmoví diváci, kteří u nás v devadesátkách sjížděli na videu a v televizi mainstreamové hollywoodské komedie. Objevila se po boku Johna Travolty v romantické komedii Kdopak to mluví. Snímek s „mluvícím“ miminem byl tak úspěšný, že následovala ještě dvě pokračování v letech 1990 a 1993.

Z dalších filmů a seriálů zmiňme Malé dohazovačky (1995), Veroničiny svůdnosti (1997-2000), Posledního dona (1997+1998) Pozor na Harryho (1999) nebo Scream Queens (2016). Naposledy před kamerou vystupovala letos v pěvecké soutěži The Masked Singer, poslední hereckou příležitost měla v roce 2020 v televizním snímku Neber mi mou dceru.

Budiž Kristie země lehká a upřímnou soustrast pozůstalým.

Titulní foto: Kirstie Allen ve filmu Kdopak to mluví

Zdroj: Instagram Kirstie Allen

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu