Nový Vetřelec: Název, rozpočet a další podrobnosti

Nový Vetřelec: Název, rozpočet a další podrobnosti | Fandíme filmu
20th Century Studios
Vetřelecká sága si znovu sáhne do antické mytologie. Příběh by však měl být celkem komorní.

V polovině listopadu jsme psali o tom, že nový Vetřelec obsadil hlavní roli a pomalu míří k první klapce. Záhy se vynořily další podrobnosti, které přinesli hollywoodští insideři.

Čerstvě obsazená Cailee Spaeny je představitelkou hlavní role. Pokud nejde pouze o pracovní název, tak se film bude jmenovat Alien: Romulus. Lze se domnívat, že Romulus je název vesmírné lodi, na níž se bude děj odehrávat. Romulus je v italské tradici mytologický zakladatel města Říma, syn boha války Marse, který znásilnil lidskou ženu. Romula spolu s jeho bratrem Remem v příbězích odkojila vlčice. V minulosti už si sága s antickou mytologií pohrávala, když byl Prometheus pojmenovaný po muži, který v bájích ukradl bohům oheň a přinesl jej lidem. Mohl by tak Alien: Romulus pojednávat o založení čehosi velkého?

Snímek by měl být zcela samostatný a má nabídnout relativně přímočarý příběh, kdy loď s posádkou havaruje na mimozemské planetě. Rozpočet má údajně činit 75 milionů dolarů a snad by měl být snímek určený přímo pro stream, podobně jako to bylo u Predátora: Kořist.

Natáčení začne v dubnu příštího roku, přičemž se má točit v Británii a Budapešti. Tím pádem bychom se snímku měli dočkat v roce 2024. Snímek má značku „restartovat“. Režíruje Fede Alvarez, původní režisér Ridley Scott patří mezi producenty.

Titulní foto je ilustrační, Vetřelec

Zdroje: Daniel Richtman, Daniel Richtman II, Christopher Marc

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu