Cold Storage: Liam Neeson bojuje se smrtícím mikroorganismem

Cold Storage: Liam Neeson bojuje se smrtícím mikroorganismem | Fandíme filmu
Universal Pictures
V napínavém sci-fi thrilleru nečekaní hrdinové musejí zastavit šíření nebezpečného organismu z vojenské základny.

U Liama Neesona jsme od 96 hodin zvyklí, že likviduje lidské oponenty v libovolném množství. Mezi vlky se zvládl postavit psovitým šelmám, v Souboji Titánů mytologickým potvorám a v Bitevní lodi mimozemšťanům. Ale co když je protivník tak malý, že jej okem nevidíte? Ve snímku Cold Storage (zhruba „Chladírna“) lidi ohrožuje smrtící mikroorganismus.

Příběh začíná před několika dekádami, kdy se na armádní základně povedlo izolovat vysoce nakažlivý a proměnlivý mikroorganismus, který by byl schopný zahubit celé lidstvo. V současnosti armáda nejhlubší patra základny uzavřela a zbytek prostor prodala jako sklady. Teplota podzemí ale stoupá a mikroorganismus najde způsob, jak uniknout. Pokud by se nechal bez dozoru, brzy by se nekontrolovatelně množil a šířil po celém světě. Osud lidstva leží v rukou vojenské bioexperta ve výslužbě a náhodných hrdinů: Dvou zaměstnanců budovy, kteří naprosto nečekaně musejí závodit se smrtícím organismem, aby nezničil civilizaci.

Liam Neeson hraje bioxexperta ve výslužbě, v budově jsou zaměstnaní Georgina Campbell (Barbarian) a Joe Keery (Stranger Things). Snímek režíruje Jonny Campbell (seriály Westworld, Dracula, Pán času), podle scénáře Davida Koeppa. Ten jej připravil na motivy svého vlastního románu, který byl u nás publikovaný pod názvem Parazit. Koepp je zkušený scenárista, podepsaný pod Jurský park, Mission: Impossible, Spider-Mana nebo Anděly a démony. Zatím nevíme, kdy se filmu dočkáme, níže si můžete ještě přečíst anotaci románové předlohy:

Před třiceti lety Roberto Diaz a Trina Romano, odborníci na bioterorismus, nechali uprostřed západoaustralské pustiny srovnat se zemí celou vesnici, když zjistili, že její obyvatele krutě pozabíjela parazitická houba či plíseň, která se sem dostala z vesmíru v jedné z nádrží, jež do tohoto Bohem zapomenutého koutu zeměkoule spadla spolu se zbytky vesmírné stanice Skylab, ale ta ji na oběžnou dráhu vynesla právě ze Země. Zapeklitá situace. Jediné, co ji dokáže zastavit, je chlad. Jeden vzorek si odveze do USA a nechá ho uložit ve vojenském podzemním skladišti pro možné budoucí válečné účely. Ale globální oteplování je tady, a tak se houba dostane ven a začne se rychle šířit přes těla lidí a zvířat, kteří pak umírají strašnou smrtí. Hrozí zničení celého světa. Jedině Roberto Diaz ví, co je ta potvora zač, a s pouhými dvěma komplici vytáhne do zdánlivě prohraného boje.

Titulní foto je ilustrační, Liam Neeson ve filmu Darkman

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu