Viděla jsem vraždu: Chystá se další případ Hercula Poirota

Viděla jsem vraždu: Chystá se další případ Hercula Poirota | Fandíme filmu
20th Century Fox
Příští zfilmování Agathy Christie může přinést československou spojku.

Možná trochu překvapivě působila v březnu zpráva, že Kenneth Branagh natočí další film s Herculem Poirotem. Smrt na Nilu si totiž vedla výrazně hůře než Vražda v Orient expresu. Ale třeba studio doufá, že se podaří srazit náklady, popřípadě že následující detektivní případ se podaří lépe zpropagovat.

Novinka se jmenuje A Haunting in Venice (zhruba „V Benátkách straší“) a je inspirovaná méně známým románem Viděla jsem vraždu (Hallowe'en Party). Filmová synopse praví: Oslavovaný detektiv Hercule Poirot se vrací, aby vyřešil děsivou záhadu. Děj je zasazený do Benátek, do období po druhé světové válce. Poirot se dobrovolně uchýlil do důchodu a žije v nejúchvatnějším městě světa. Neochotně se rozhodne navštívit seanci v rozpadajícím se strašidelném paláci. Když je jeden z hostů zavražděný, je detektiv uvržený do zlověstného světa stínů a tajemství.

Na první pohled snímek příliš nepřipomíná předlohu. Její synopse říká: Během halloweenského večírku pořádaného v domě Roweny Drakeové pro mládež z městečka Woodleigh Common dojde k surové vraždě třináctileté dívenky. Slavná spisovatelka Ariadne Oliverová, která se zábavy náhodou zúčastnila, se rozhodne oslovit Hercula Poirota - nezdá se jí, že by mohlo jít o zločin spáchaný vyšinutým vrahem v pominutí smyslu. Klíč k záhadné smrti totiž patrně tkví ve větě, kterou pronesla zavražděná Joyce při přípravách večírku: Viděla jsem vraždu…

Uvidíme, jak moc tedy nakonec bude film předlohy držet, nicméně kdyby tak činil věrně, bude v příběhu vystupovat také au pair Olga Seminoff, postava inspirovaná učitelkou z Prachatic, s níž si Christie léta dopisovala. Scénář filmu připravil Michael Green (Smrt a Nilu, Vražda v Orient expresu, Blade Runner 2049). Natáčení má začít v listopadu, přičemž se filmaři chystají do Benátek a do londýnských ateliérů Pinewood. V příštím roce má být snímek uvedený do kin.

Obsazení je stejně jako u dvou předchozích filmů s Poirotem opět slušné. Krom Brannagha v roli detektiva ve snímku vystupují Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey, Camille Cottin, Kyle Allen, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly a Riccardo Scamarico. Brannagh slibuje, že nás čeká skutečně mrazivý zážitek.

Foto je ilustrační: Smrt na Nilu

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest