Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice

Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice | Fandíme filmu
Skylark Vision
Zobrazit další 4 obrázky
Trailer představuje středověký snímek, ve kterém hrozí smrt nevinné ženě, ale v událostech má prsty i čarodějnice skutečná.

U mrazivých snímků jsme zvyklí, že se odehrávají někdy v současnosti, nedávné minulosti, možná ještě tak někdy v 19. století. Pakliže se vydají do vzdálenější minulosti, je to celkem vzácnost. Teď nám takový výlet nabídne film Witch (Čarodějnice), kde se dočkáme přesně toho, co napovídá název – pronásledování čarodějnic.

Děj je zasazený do městečka Dawnbrook v Anglii roku 1575. Protagonista William se snaží prokázat, že jeho žena Twyla, obviněná z čarodějnictví, je nevinná. To může dokázat jedině tehdy, pokud vypátrá skutečnou čarodějnici.

Hony na čarodějnice jsou extrémně problematická historická praxe, kdy se pro udržení moci mocných případně čistě z náboženských pověr vraždily ženy, které se nějak odlišovaly, zprotivily nebo prostě jen byly v nesprávný čas na nesprávném místě. Míchat tmářské odsouzení nevinné ženy s honem skutečné čarodějnice tak na prví pohled působí jako poněkud zvláštní volba, ale třeba se autorům z toho rozporu podařilo vyždímat nějaký zajímavý komentář, silné drama nebo alespoň porci mrazivého napětí.

Film napsali a zrežírovali Craig Hinde a Marc Zammit, v hlavních rolích vystupují Fabrizio Santino, Sarah Alexandra Marks, Russell Shaw, Ryan Spong, Daniel Jordan, Mims Burton, Jane Hamlet, Anto Sharp, Ritchi Edwards, Nick Tuck, Nell Bailey, Danny Howard, Ella Starbuck nebo Livvy Nicolae. Datum premiéry zatím nebylo oznámeno, níže si můžete přehrát trailer a prohlédnout si fotky.

Podklady a foto: Skylark Vision

Galerie: 5

Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice | Fandíme filmu Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice | Fandíme filmu Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice | Fandíme filmu Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice | Fandíme filmu Witch: Nevinnou ženu může zachránit jen objevení skutečné čarodějnice | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu