Mission: Impossible 8 obsadila první posily, Cruise pilotuje muzejní letadlo

Mission: Impossible 8 obsadila první posily, Cruise pilotuje muzejní letadlo | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Prohlédněte si nové fotky z natáčení. Obsazení rozšířili jeden nováček a jedna stará známá.

Teprve v příštím roce uvidíme snímek Mission: Impossible Odplata - První část (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One). Dokončování snímku stále pokračuje a asi nelze zcela vyloučit ani to, že se štáb před příštím červencem ještě někdy vrátí před kamery a pořídí nějaké další záběry. Mezitím už ale vesele běží také natáčení Mission: Impossible Odplata – Druhá část (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two), tedy snímku, který na ten předchozí těsně naváže a případně uzavře celou sérii.

Už v loňském roce se trénovaly scéna s dvojplošníkem a paraglidem. Před časem jsme mohli vidět, že Tom Cruise už točil kousek na křídle letadla také na ostro. Britský deník Sun odhalil, že se Tom od začátku roku učí historické letadlo také osobně pilotovat. Cruise se klasicky nenechá nahradit kaskadérem, a tak se sám naučil pilotovat historický stroj Boeing Stearman, jenž se využíval k tréninku pilotů za druhé světové války. Herec dlouhodobě pilotuje nejrůznější letadla a helikoptéry, historický dvojplošník byl pro něj novinkou.

Teď se Tom pustil i do natáčení paraglidingu. Štáb v uplynulém týdnu natáčel v Lake District, chráněné jezerní oblasti severozápadně od anglického Manchesteru. Vrtulník pravidelně vynáší herce na jeden z vrcholků, aby mohl scénu kontinuálně opakovat. Jak bude seskok z hory zapadat do všeho ostatního, zatím netušíme, ale fanoušci spekulují o tom, že tahle scéna se možná netočí pro „osmičku“, ale pro „sedmičku“.

Co je však možná daleko větším kouskem, štábu se podařilo získat povolení pro natáčení ve slovutném Westminsterském opatství, kde má možnost točit jen málokdo. Štáb chtěl pořídit interiérovou scénu v kostele a dostal na talíři to nejlepší.

Druhá část by měla mít do značné míry stejné obsazení jako ta první, avšak snímek přeci jen nabral jednu hereckou posilu. Ansámbl doplnil Holt McCallany jako ministr obrany Bernstein. McCallanyho můžete znát ze seriálu MINDHUNTER: Lovci myšlenek, z Vetřelce 3, Klubu rváčů, v poslední době třeba z Rozhněvaného muže. A pozor, Holt ve storýčku na svém Instagramu zřejmě také potvrdil, že se vrací Angela Bassett, jako šéfka CIA Erika Sloane. Bassett se měla vrátit už v sedmičce, ale kvůli pandemii se natáčení nezúčastnila. Teď se zřejmě situace zlepšila, a tak už Angele nic nebránilo v návratu.

Mission: Impossible Odplata - Druhá část má stanovené datum české a slovenské premiéry 27. června 2024. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. V hlavních rolích vystupují Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Holt McCallany a Shea Whigham.

Titulní foto je ilustrační: Mission: Impossible Odplata - První část

Zdroje: Deadline, Daily Mail,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest