Avatar 2: Šedesátnice Sigourney Weaver ve filmu hraje teenagera

Avatar 2: Šedesátnice Sigourney Weaver ve filmu hraje teenagera | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Navzdory úmrtí v prvním filmu se Weaver vrací a to hodně neortodoxním způsobem. Koukněte na nové fotky.

Včera jsme si představili postavu, kterou ve snímku Avatar: The Way of Water hraje Kate Winslet. Teď je čas na Sigourney Weaver. Možná si vzpomenete, že hvězda vetřelecké série či Krotitelů duchů v prvním Avataru hrála lidskou vědkyni, doktorku Grace Augustine. Ta nicméně v závěru snímku zemřela, a tak když bylo oznámeno, že ji uvidíme v pokračování, fanoušci okamžitě začali spekulovat o tom, jak to vůbec bude možné.

Teď máme konečně definitivní odpověď. Weaver v pokračování hraje úplně jinou postavu. A když se řekne „úplně“, tak opravdu po všech směrech. Sigourney tentokrát dokonce nehraje ani člověka, hraje jednoho z Na’viů. Nicméně aby to bylo zajímavější, nejde o Na’vie jejího věku. Ve druhém Avatarovi ztvární herečka náctiletou dívku jménem Kiri! A pokud máte pocit, že překvapení stále ještě není dost, tak vězte, že Kiri je v příběhu adoptivní dcerou Neytiri (Zoe Saldana) a Jakea Sullyho (Sam Worthington), tedy muže, kterému doktorka Grace byla v prvním filmu tak trochu mateřskou figurou.

Weaver pro magazín Empire k zajímavé příležitosti řekla: „Myslím, že si všichni docela pamatujeme, jak jsme se cítili při dospívání. Já rozhodně ano. Když mě bylo 11 let, měřila jsem skoro metr osmdesát. Takže jsem přesvědčená o tom, že Kiri by se často cítila trapně. Snaží se zjistit, kdo vlastně je. Když mi Jim nabídl tuhle výzvu, byla jsem nadšená.“ Herečka také odhalila, že strávila hodně času ve workshopu s náctiletými dívkami, aby se do role lépe vcítila.

Sám režisér Jim (James) Cameron k tomu říká: „Je to velká herecká výzva. Šedesátnice hraje postavu [o několik desítek let mladší] než je ona sama. Sig to brala jako velkou zábavu. Sigourney najednou byla mladší. Vypadala mladší, měla víc energie a po celou dobu natáčení vlastně nepřestala být Kiri. Ve tváři úplně zářila, najednou měla lepší krok a byla hodně veselá.“

Z hereckého hlediska jde rozhodně o zajímavý kousek. Pro nás bude zajímavé nejen sledovat, jak si Weaver s úkolem poradila (a jak se kupříkladu pracovalo s hlasem Kiri), ale také to, jestli obsazení herečky do téhle role znamená něco konkrétního v rámci příběhu. Z vyjádření Sigourney se zdá, že její postavě je zhruba 11 let. Dle dřívějších informací by se The Way of Water měla odehrávat asi 14 let po prvním Avatarovi. A když se v galerii podíváte na fotku Kiri, tak uvidíte, že se kouká na video s Grace. Jaký k tomu má důvod? Je možné, že se v Kiri Grace reinkarnovala? Koloběh energií mezi živými bytostmi a přírodou byl v prvním filmu poměrně důležitým tématem, tak uvidím, jak na tuhle problematiku naváže pokračování.

Rodina Jakea Neytiri si dlouho žila idylickým životem, dokud se na Pandoru ze Země nevrátila těžební společnost RDA. To rodinu donutí přesídlit na mořské útesy za klanem Metkayina, kde doufají, že naleznou bezpečné útočiště. Zároveň už ale nejsou v prostředí, které by dobře znali (v pralese). Čeká na ně značný šok a to jak kulturně, tak z praktického hlediska přizpůsobení se úplně novým životním podmínkám.

V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Datum české premiéry je stanoveno na 15. prosince 2022.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Empire

Galerie: 2

Avatar 2: Šedesátnice Sigourney Weaver ve filmu hraje teenagera | Fandíme filmu Avatar 2: Šedesátnice Sigourney Weaver ve filmu hraje teenagera | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest