Box Office: Top Gun: Maverick se drží v boji s Elvisem a už utržil miliardu

Box Office: Top Gun: Maverick se drží v boji s Elvisem a už utržil miliardu | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Jurský svět 3 začíná v pokladnách zpomalovat a Rakeťák od Pixaru vyloženě propadá.

Ve studiu Paramount nejspíš teče šampaňské proudem. Nebo možná letecké palivo. Top Gun: Maverick totiž pokračuje ve svojí krasojízdě. V kinech je už pátým týdnem, avšak divácký zájem je stále velký. Podle odhadů víkendových tržeb pokračování Top Gunu víkend dokonce vyhrálo, nebo se minimálně o první příčku dělí s Elvisem. Dosažená tržba činila 30,5 milionu dolarů. Celkem má snímek v USA utrženo celkem 521 milionů a mezinárodně dalších více než 484 milionů. V součtu jsme o několik milionů přes miliardu, takže velká gratulace. Od začátku pandemie jde teprve o druhý filmu, jemuž se to podařilo.

Hudební Elvis měl utržit shodnou částku, tedy 30,5 milionu. Mezinárodně přidal dalších 20 milionů. Takže slušný rozjezd za úhrnných 50 milionů. Třetí příčka tentokrát patří Jurskému světu: Nadvládě. Ta oproti minulému týdnu spadla více než o polovičku, utržila 26 mega a celkem už má v USA na účtu 302 milionů. Celosvětový úhrn činí 746 milionů.

Ačkoliv žádný film nevystřelil tento víkend vyloženě v nebesům, do kina se chodilo za mořem hodně. V žebříčku je hned pět kousků, které překročily dvacetimilionovou hranici (nebo se k ní alespoň těsně přiblížily). Čtvrtou příčku okupuje nový horor Černý telefon. Ten při rozpočtu 18 milionů dokázal za první víkend v USA utržit 23 milionů a mezinárodně přidat dalších 12. Náklady na výrobu jsou tak zřejmě zaplacené. Příští týden se zaplatí náklady na propagační kampaň, a pak už můžou hororoví specialisté ze studia Blumhouse sčítat zisky.

Rakeťák byl dvacetimilionové hranici na dostřel, ale nakonec ji nepřekonal, když utržil necelých 18 milionů. To znamená při druhém víkendu promítání propad od premiéry o 65%. Nová pixarovka tak začíná víc a víc působit jako slušný průšvih. Po dvou týdnech promítání utržil Rakeťák celosvětově jen 152 milionů, což je na nákladný snímek se silným brandem v zádech proklatě málo. A nedá se očekávat, že by tržby ještě nějak zázračně povyrostly.

Pak už tabulka rychle klesá. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství přidal 1,7 milionu a v USA tak má úhrnem 409 mega. Snímek se tak definitivně zařadil na osmou příčku žebříčku amerických tržeb mezi všemi dosavadními marvelovkami. Celosvětová tržba dosáhla k částce 947 milionů. Kousek pod tím je další snímek z mnohovesmíru, indie hit Všechno, všude, najednou. I malému zázraku už dochází dech, ale další půlmilion k dobru je u takhle malého snímku pořád krásný bonus. Globální tržba činí 89 milionů.

Příští týden přijdou Mimoni 2.

Titulní foto: Top Gun: Maverick

Zdroje: Deadline I, II, Box Office Mojo, The Numbers

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu