Joker: Pokračování je oficiálně v přípravě

Joker: Pokračování je oficiálně v přípravě | Fandíme filmu
Warner Bros.
Druhý Joker je na cestě, známe název.

Režisér Todd Phillips oficiálně potvrdil to, o čem se delší dobu šušká. V přípravě je pokračování Jokera, s nímž Phillips před několika lety zaznamenal fenomenální úspěch. Scénář filmu je hotový, společně jej opět připravili Phillips a Scott Silver. Toho vedle Jokera proslavily filmy jako 8. míle nebo Fighter.

Pokračování je nazvané Joker: Folie à deux. Francouzský termín je přitom označení pro „sdílenou psychózu“, tedy pro psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Uvidíme, co přesně to bude znamenat v samotném filmu, nicméně pojďme si zaspekulovat.

Ukáže se snad, že nejednoznačný závěr prvního snímku znamenal, že Arthur Fleck po celou dobu trpěl pouze představami a jokerovské eskapády ve skutečnosti vůbec nezažil? A ať už se všechno odehrává pouze v Arthurově hlavě nebo nikoliv, název naznačuje, že se v pokračování jeho psychiatrické potíže rozšíří na někoho dalšího. Bude na sebe v pokračování oblékat víc lidí klaunský kostým? Nebo si někdo vezme do hlavy, že když Gotham potřebuje násilného buřiče, tak potřebuje také někoho, kdo se mu postaví? Potenciálně tedy Batmana? A je nějaká šance, že bude mít v pokračování Joaquin Phoenix dvojroli?

Spekulace zřejmě ještě nějakou dobu budou to jediné, co budeme mít, neboť prozatím nemáme bližší informace o tom, kdy by se mohlo začít natáčet, natož kdy by mohlo dojít k premiéře. Magazín Deadline dokonce informuje, že Joaquin Phoenix prozatím ještě ani nepodepsal smlouvu. S jeho návratem se počítá, nicméně prozatím se ještě jedná o výši výplaty.

Foto je ilustrační, první Joker

Zdroje: Deadline, Todd Phillips

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu