The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu

The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu
Searchlight Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Anya Taylor-Joy z Dámského gambitu po šachách pronikne také do světa luxusní gastronomie. Pusťte si trailer.

Na některé snímky se filmoví nadšenci těší dlouho dopředu. Na různá pokračování, adaptace populárních předloh nebo třeba na novinky od režisérských mistrů, jako jsou Martin Scorsese či David Fincher. Tu a tam se však objeví kousek o němž většina veřejnosti dopředu vlastně ani netuší, ale spolu s prvním trailerem se vám na něj začnou sbíhat sliny. V mém případě to platí pro novinku The Menu. Na určité úrovni doslova, protože se budeme pohybovat v prostředí luxusní gastronomie.

Marketing se snaží udržet film zahalený tajemstvím a oficiální synopse je záměrně vágní. Říká pouze následující: Pár odjíždí na ostrov nedaleko pevniny, kde se chce najíst v exkluzivní restauraci. Šéfkuchař připravil přepychové menu, které obsahuje několik šokujících překvapení.

Trailer snímek poodhaluje o něco víc. Ukázka míchá napětí, prvky kultu, krásné vizuální zpracování a jemný nadhled. The Menu tak může z poslední doby připomínat filmy Jordana Peela (Uteč, My) nebo Ariho Astera (Děsivé dědictví, Slunovrat). Snímek by byl zajímavý už jako lehce uštěpačná sonda do světa vrcholného snobismu, kde jídlo „chutná jako oceán“ a zakusí jej jen ti nejvybranější z vybraných. Pak se ale začnou do upoutávky vkrádat znepokojivé tón a hlasité provolávání „ano, šéfe!“ zní jak odpověď sektářů svému vůdci na utajené mši. V momentě, kdy lidé běží lesem se můžeme ptát už jen na to, zda dojde ke kanibalismu, rituálním obětinám, náboru do kultu, halucinogenní párty nebo snad trávení bohatých a mocných.

Anya Taylor-Joy v roli strávnice, která na celou akci tak úplně nepatří, se po Rozpolceném, Poslední noci v Soho či Dámském gambitu profiluje jako stále zajímavější a zajímavější herečka. Jejím protějškem je spolehlivý Nicholas Hoult, jenž se v posledních letech zhlédl v rolích arogantních mamlasů a od té doby je zcela k sežrání. Po šlechticích ve Favoritce či Veliké jej tentokrát uvidíme jako snobíka s nosem nahoru, co s chutí dává najevo, že je zkušený gourmet. Ústřední trojku skvěle doplňuje Ralph Fiennes (Harry Potter, Kingsman, Grandhotel Budapešť) jako striktní šéfkuchař, v němž se krásně mísí přirozená autorita, určitá znepokojivost a také asi opovržení nad všemi, kdo mu nejsou rovni.

Ve vedlejších rolích vystupují John Leguizamo (John Wick, Moulin Rouge!), Janet McTeer (Ozark, Jessica Jones) nebo Hong Chau (Watchmen, Sedmilhářky). Režíroval Mark Mylod, zkušený režisér seriálů jako Hra o trůny, Boj o moc, Shameless nebo Vincentův svět. Snímek bude uvedený v listopadu v kinech, tak snad dorazí i k nám.

Podklady a foto: Searchlight Pictures

Galerie: 6

The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu The Menu: Snobská hostina se mění v sektářskou hrůzu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest