Streets of Rage: Scenárista Johna Wicka se pustil do klasické videohry

Streets of Rage: Scenárista Johna Wicka se pustil do klasické videohry | Fandíme filmu
Sega
Derek Kolstad pokračuje v psaní drsných látek.

Dnes pokračujeme v přísunu videoherních novinek. Po novinkách o Minecraftu je tu také zpráva, že se zfilmování dočká klasická arkádová mlátička Streets of Rage. Scénář filmu napsal Derek Kolstad, známý především jako autor Johna Wicka, podepsaný také pod několik epizod The Falcon and the Winter Soldier nebo loňskou akci Nikdo.

O snímku zatím nemáme žádné bližší podrobnosti. Na přípravách se podílejí produkční společnosti dj2 Entertainment (Ježek Sonic) a Escape Artists (Equalizer).

Prapůvodní hra z roku 1991 sice připomíná klasické arkádové mlátičky, ale je zajímavé, že nepochází původně z automatů, ale ze Segy Megadrive. Jde o rubačku toho nejklasičtějšího zrna, kdy jeden nebo dva hráči postupují zleva doprava městem a kdykoliv vykydlí nepřátele na jednom místě, posune se obraz zase o kus dál. K dispozici jsou různá komba nebo zbraně, na hráče se ženou různé typy nepřátel. Hru inspirovaly další podobné hry, jako třeba Double Dragon, osmdesátkové akční seriály (A-Team), případně osmdesátková vize velkoměsta jako nebezpečného špinavého místa plného násilníků. Všude se potloukají nebezpeční punkáči a ninjové, hraje řízná muzika… Hra vlastně neměla skoro žádný příběh, o něco bohatší v tomhle byly komiksy od Marka Millara, jež vykreslují hrdiny jako bývalé policajty, kteří opustili zkorumpovaný sbor, aby jako samozvaní mstitelé vyčistili město od všeho zlého.

Foto: Herní předloha

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu